KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2020

MITEM A FELHŐBEN III.

Eirik Stubø rendező a járvány svéd „akcentusáról”

Eirik Stubø norvég származású, de Svédországban élő rendező, aki már három alkalommal járt a Nemzeti Színházban. Először az Amerikai Elektrát mutatta be az oslói Norvég Színház társulatával a 2017-es Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM). Majd a tavalyi MITEM-en láttuk vendégül stockholmi rendezését, a Svéd Királyi Színház társulatával készített Egy nyári éj Svédországban című darabot.

Az Egy nyári éj Svédországban című előadás közönségtalálkozóján
MITEM 2019,  Nemzeti Színház

Sajátos színházi nyelve magával ragadta a nézőket, rendezői stílusa új színnel gazdagította a Nemzeti Színház palettáját. Euripidész Médeia című tragédiájának budapesti rendezésével pedig már vendégrendezőként is bemutatkozott a Nemzetiben. Eirik Stubø tehát különleges kapcsolatot ápol a Nemzeti Színházzal, amit a norvég származású rendező régi munkatársa, Ölveczky Cecília dramaturg jelenléte is erősít.

 

 

A koronavírus-járvány miatt elmaradt MITEM-en sajnos nem láthattuk viszont Eirik Stubøt, de videointerjúnkból kiderül, mit gondol új otthonának járványkezelési módszereiről. Hogyan látja testközelből a nemzetközi sajtóban nagy port kavaró, a miénknél jóval engedékenyebb svéd védekezési modellt? Felfedez-e újabb könyveket, témákat a járvány okozta kényszerpihenő idején? És a minden színházrajongót érdeklő kérdés: mikor indulhatnak szerinte újra a színházak, és milyen hatással lesz a bezárkózásnak emberi kapcsolatainkra és színházba járási szokásainkra?

 

(2020. május 13.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország