Ma kezdődik a 11. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó

A megnyitóra is szeretettel várunk mindenkit 17 óra 30 percre a Nemzeti első emeletére. Beszélgetünk a MITEM történetéről, bemutatjuk a 10. Színházi Olimpiáról most megjelent kötetünket, megnézhetik az idei találkozó világpremierjét rendező Alessandro Serra (TRAGÉDIA | Oidipusz éneke) fotókiállítását. 

A 11. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó nyitó előadása 19 órakor kezdődik a nagyszínpadon - Diana Dobreva rendezésében az  ODÜSSZEUSZ. Homérosz műve nyomán a darabot Alekszandr Szekulov írta a Plovdiv Drama Theatre számára.

 

 

 „Nem gondoltam, hogy ez ekkora sikertörténet lesz, amikor először vágtunk bele ennek a találkozónak a megszervezésébe a kis csapatommal itt, a Nemzeti Színházban. Nem gondoltam, hogy olyan lesz, amely a Színházi Olimpiával tetőződik be, és amely az elmúlt tíz évben több mint háromszáz társulatot látott vendégül itt a Nemzeti Színházban. Tényleg a világszínház színe-java eljött, és megörvendeztette a magyar nézőt. Itt helyben nem kellett utazni, hogy a legnagyobb sztárokat lássuk, nem kellett utazni a diákoknak, hogy megismerjék azt, hogy szakmailag mi történik a világban. Ezt is rendkívül fontosnak tartom, mert mi egy nyitott színházat művelünk.”- fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a zászlófelvonás előtt.  A direktor hozzátette, nem lehet komolyan venni magunkat, ha nem vagyunk kíváncsiak egymásra. “Egy olyan világban, amikor hidak és együttműködések szűnnek meg, kapcsolatok szűnnek meg, akkor, amikor minden megkérdőjeleződik, akkor hangsúlyosan fontos nekünk ráerősíteni arra, hogy bizony mi párbeszédkészek vagyunk.” – mondta Vidnyánszky Attila.

 

Az idei MITEM programja

 

 

(2024. április 6.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország