KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Műsorarchívum 2023

Színházi Olimpia

Húsvéttól pünkösdig – Passiójátékok a Színházi Olimpián

A Színházi Olimpia nemzetközi, műfaji és stiláris sokszínűségét szakrális témájú előadások gazdagítják húsvétkor és pünkösdkor is. Igazi különlegesség az izraeli táncprodukció Egerben, a hagyomány és a jelen viszonyáról szól a Szlovák Állami Népi Együttes előadása Győrött. Monumentális élményt nyújt a Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója a budapesti Szent István téren. Közösségi színjátszás és szakrális esemény a Magyarpolányi passió.

 

 

A Színházi Olimpia országos programjait az Olimpia hivatalos honlapján böngészheti. A Passió előadásokról szóló írást is itt olvashatja teljes terjedelmében.

 

Számunkra hatalmas öröm, hogy a Nemzeti Színház Csíksomlyói passió című előadásának szabadtéri változata Csíksomlyó, Esztergom, Debrecen és Kolozsvár után újabb állomásához ér Budapesten a Bazilikánál, a Szent István téren. Az előadást most is ingyenesen láthatják. Várjuk önöket május 26-án 20 órakor.

 

 

(2023. április 7.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország