Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2023

Videó

10. Színházi Olimpia I A maszk útja

Jöjjön velünk Epidaurosztól Budapestig!
Theodórosz Terzopulosz, Sipos Ilka és Juhász Péter - Epidaurosz, március 27.

 

Március 27-én, a színházi világnap alkalmából az olimpia alapító görög rendezőóriás, Theodórosz Terzopulosz a görög tragédiák tradicionális színházi maszkjával ajándékozta a meg a Nemzeti Színházat. Az ünnepélyes átadás a görög Epidauroszban, az ókori amfiteátrumban történt. Az átadást követően a maszk „útnak indult”, hogy egy európai utazás keretében meglátogasson a Színházi Olimpia résztvevői közül néhány művészt. Van, akikkel a saját székhelyükön, de a legtöbbjükkel turné közben találkozik majd a maszk és forgatócsoport: Szlava Polunyin bohóccal olaszországi turnéjának keretében, Tiziana Barbiero rendezőt bergamói színházában keresik fel, de az útról készülő filmben találkozhatunk majd Romeo Castelluccival és Heiner Goebbels-szel is. A maszk kalandjait a Színházi Olimpia weboldalán és közösségi csatornáin is követhetjü.

A maszk a 10. Színházi Olimpia hivatalos megnyitójára érkezik Magyarországra, ahol a Duna fölött is átkel, a lélegzetelállító "ÁTMENTEM" produkció részeseként, április 15-én.

(2023. április 5.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország