KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2021

Október 7-8., 10:00 - 15:00 – Nemzeti Színház, Festőműhely

DIONÜSZOSZ VISSZATÉRÉSE - Theodórosz Terzopulosz módszere – mesterkurzus

„Az Attisz Színházban a próbafolyamat nem egy dramatikus koncepció véghezvitele, sokkal inkább egy kalandos utazás az emlékezet tájain, és felkutatása a test és a beszéd elveszett egységének, a szó természetes egészének.”

Heiner Müller, Berlin, 1987.

 

A műhelymunka betekintést nyújt Theodórosz Terzopulosz elismert és nagy hatású módszerébe, amelyet nemzetközi drámaakadémiákon, drámaiskolákban és egyetemeken oktatnak, és világszerte inspirálta a színészi szakmát. Terzopulosz módszere az elakadt energia és hang felszabadítására épül, a szó és a test felbomlott egységének újraalkotását célozza.

A dinamikus fizikai és hanggyakorlatok sorából álló képzési paradigma kialakítása az előadói mesterség alapelveinek kiművelését szolgálja: a rekeszizomlégzés irányítása, a testi koncentráció, a test tengelyeinek megerősítése és aktiválása a testközponttal összeköttetésben, illetve a test hangforrásainak és rezonátorainak felszabadítása. A résztvevők egy szöveg ritmikus interpretációján keresztül (antik görög vagy klasszikus szövegek) tanulmányozhatják a tréningelemeket.

(2021. augusztus 22.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország