KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Műsorarchívum 2018

MITEM 2018 - Szakmai program

Találkozás Michael Thalheimer rendezővel

Április 15., vasárnap, 16:00-18:00 – első emeleti előcsarnok

Michael Thalheimer (1965) német rendező, az európai kortárs színházi élet egyik legnevesebb alakja. A színész áll színházam középpontjában. Nem a szerző, legkevésbé a rendező. A színész az, aki az eseményeket meghatározza. Valóban nagyon sokat követelek a színészektől. A végén úgy néz ki, mintha nem lenne közöttük kapcsolat, ámde az, hogy nálam csak ritkán néznek egymás szemébe, még nem jelenti, hogy ne lenne közöttük kapcsolat. Sokkal inkább a tudattalan találkozásokra való koncentrációról van szó. Az én színészeimnek érezniük kell egymást – az a próbaidőszak célja, hogy ehhez már egyáltalán ne kelljen egymásra nézniük.” Thalheimer antik és klasszikus drámák interpretálójaként vált ismertté az elmúlt évtizedekben. A 2017/18-as évadtól mint a Berliner Ensemble művészeti vezetőségének tagja a „jövő klasszikusainak” keresésére koncentrál.

Thalheimerrel drámákról és színészekről, kortársakról és a klasszikusokról, a MITEM-en látható előadásról, A kaukázusi krétakörről és a tervekről beszélget Németh Ákos drámaíró. 

Április 15., vasárnap, 16:00-18:00 – első emeleti előcsarnok

(2018. március 13.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország