KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2018

MITEM 2018 - Szakmai program

BRECHT IDŐSZERŰSÉGE – Kerekasztal beszélgetés

Április 16., hétfő, 16:00 – Kaszás Attila Terem

A szecsuáni jólélek, a Koldusopera, A kaukázusi krétakör, a Kurázsi mama gyerekei – Bertolt Brecht máig népszerű és sokszor játszott darabjai. Vajon mitől időszerű Brecht, a 20. század nagy színházi újítója a 21. században is? Miben rejlik műveinek aktualitása? Mire tanítanak tandrámai bennünket ma? Mitől hiteles máig az életmű és annak alkotója? Mit jelent a brechti módszer a kortárs színházi alkotónak? Ezekről a kérdésekről is beszél tudós és gyakorló színházi ember.

Erdmut Wizisla (1958) irodalomtörténész, Brecht-szakértő 1993 óta vezeti a berlini Művészeti Akadémián belül működő Brecht Archívumot, számos könyvet, tanulmányt publikált a témában.

Zsótér Sándor (1961) szintén Brecht-szakértő – pályája során a német mester 14 darabját rendezte meg (némelyiket többször is). A Galilei élete után újabb Brecht-premierre, A gömbfejűek és a csúcsfejűek bemutatójára készül a Nemzetiben.

A beszélgetést a Budapesten élő Wilhelm Droste irodalomtörténész, műfordító vezeti, aki több évtizede végzi fáradhatatlanul közvetítő munkáját a német és a magyar kultúra között.

Április 16., hétfő, 16:00 – Kaszás Attila Terem

(2018. március 13.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország