KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2023

2023. május 23., kedd, 15:00-16:30, Kaszás Attila Terem

Színházpedagógia és színházi nevelés workshop

A Károli Gáspár Református Egyetem Színházpedagógia Kutatócsoportjának országos adatfelvétellel megvalósuló kutatása feltérképezte a terület aktuális állását 2023 tavaszán. Ennek az adatfelvételnek az első eredményeiről számolnak be a kutatócsoport tagjai és hasonlítják össze egy 10 évvel korábbi hasonló adatfelvétel eredményeivel. 

 

 

Az elsősorban színházi és oktatási szakembereknek szóló beszámolót a kutatás különböző intézménytípusokhoz (kőszínházak, színházi nevelési társulatok és iskolai műhelyek) színházi műfajokhoz kapcsolódó további fókuszpontjainak bemutatása követi. Itt a színházpedagógiai gyakorlat különböző megközelítéseinek prezentálása mellett a területhez kapcsolódó fontos kutatási kérdések kerülnek megvitatásra. 

Közreműködő szakemberek: Dr. Bethlenfalvy Ádám (KRE); Dr. Lannert Keresztély István, Dr. habil. Kiss Gabriella (KRE), Dr. Cziboly Ádám (HVL, Norvégia), Dr. Golden Dániel (SZFE), Hajós Zsuzsa (Kerekasztal, www.szinhazineveles.hu), Körömi Gábor (KRE-PPKE)

A workshop anyagai az Uránia folyóiratban fognak megjelenni magyarul és angolul.

 

Magyar és angol szinkrontolmácsolással / Simultaneous interpretation in Hungarian and English
Előzetes regisztráció / Registration: szervezes@nemzetiszinhaz.hu

 

 

(2023. március 24.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország