KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2016

MITEM - műhely színészeknek

COMMEDIA DELL’ARTE mesterkurzus színészeknek

Szervezők: Országos Maszk Színészegyesület és a Nemzeti Színház

Április 12.- április 19.

COMMEDIA DELL’ARTE mesterkurzus színészeknek – a Nemzeti Színház és az Országos Maszk Színészegyesület közös szervezésében

Nyílt bemutató a kurzus végén, április 19-én 16h-kor a Festőműhelyben!

 

Alberto Ferraro kurzusa bevezetés a commedia dell’arte világába. Az alapoktól indít: megtanítja, hogyan lehet a maszkot életre kelteni, pontosan, hitelesen és kifejezően játszani mimika és szöveg nélkül. Bemutatja a hagyományos commedia világát, a canovaccio-k felépítését, szereplőit és a köztük feszülő viszonyrendszert, a színpadi előadás kulcsfontosságú elemeit, de legfőképpen arra keresi a választ, hogyan használható fel a commedia dell’arte a mai társadalom kritikus bemutatására. A kurzus elemei között szerepel a rögtönzés, daltanulás, fizikai tréning.

 

Alberto Ferraro dél-olasz származású szabadúszó színész, tanár – Velencében nőtt fel, itt ismerkedett meg a commedia dell’arte világával és a maszk-készítés művészetével. Jelenleg Rómában él, maszkjait maga készíti, főleg szociális színházzal foglalkozik és Európa-szerte tanít.

 

A program az NKA Színházművészeti Kollégiuma támogatásával valósul meg.

(2016. március 11.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország