KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2016

MITEM koncert

Christian Paccoud és Pál Lajos harmonikások

Fesztiválklub: 2016. április 17., 22:00

Fesztiválklub: 2016. április 17., 22:00

 

Amikor PIERMARIA feliratú harmonikáján önmagát kísérve Christian Paccoud énekel a színpadon, az olyan, mintha egy éppen kitörő vulkán tetején találnánk magunkat. „A szegények zongorájának” hangjára síró, álmodó, tangózó es lázadó francia énekes, a Cseh Tamások es Vlagyimir Viszockijok fajtájához tartozó dalköltő. Énekeiben a mindennapi élet köszön vissza fanyar humorral, öniróniával keverve, tangóharmonikájának hangjai a párizsi mulatók hangulatát idézik.

 

Pál Lajos ujjaiban ott van a magyar menyegzők szinte valamennyi melódiája, s ő nem fukarkodik kincseivel, ha kérik, már húzza is gyönyörű hangszerét, és repülünk vele egyik tájegységről a másikra. Tudós zenész, aki tudását generációk sorának adta már át, számolhatatlanok tanítványai szerte az országban. A két harmonikás Novarina Képzeletbeli operett című előadásának létrehozásában dolgozott együtt. A próbák nem ritkán végződtek a debreceni színházi büfében hajnalig tartó harmonika eszmecserével. Ezek hangulatát idézzük most meg e kötetlen zenéléssel.

 

(2016. március 9.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország