Vissza az előadásokhoz

THE CHRONIC LIFE (Det kroniske liv)

THE CHRONIC LIFE (Det kroniske liv)

Odin Teatret, Dánia

Rendező: Eugenio Barba

1 óra 10 perc, szünet nélkül.

A „The Chronic Life” a harmadik világháború után játszódik, 2031-ben, Európa több országában. Csoportok és magánemberek találkoznak és mérettetnek meg egymással álmaik, csalódásaik és vágyaik által. Egy latin-amerikai fiú érkezik: apját keresi, aki megmagyarázhatatlanul eltűnt. „Hagyj fel a kereséssel!” – mondják körülötte, s kísérik ajtóról ajtóra.
A fiút nem tudása vagy ártatlansága menti meg. Egyfajta újonnan felfedezett közöny vezeti ajtajához. Mindez zavart kelt bennünk, kik nem hiszünk többé a hihetetlenben: hogy egyetlen áldozat élete felbecsülhetetlen, és többet ér Istennél.
 

Színészek:


Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Sofía Monsalve, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley

 

Díszlet: Odin Teatret; Jan de Neergaard, Antonella Diana

Jelmez: Odin Teatret; Jan de Neergaard

Dramaturgok: Eugenio Barba, Thomas Bredsdorff

Irodalmi munkatárs: Nando Taviani

Rendezőasszisztensek: Raúl Iaiza, Pierangelo Pompa, Ana Woolf

rendező
GH
Gobbi Hilda Színpad
Eugenio Barba

Eugenio Barba

Eugenio Barba 1936-ban született Olaszországban, és Gallipoliban nőtt fel. 1954-ben Norvégiába emigrált, ahol hegesztőként és tengerészként dolgozott. Közben francia és norvég irodalomból és vallástörténetből szerzett diplomat az Oslói Egyetemen. Andrzej Wajda filmje, a Hamu és gyémánt miatt Lengyelországban folytatta tanulmányait. 1961-ben rendezést tanult a Varsói Állami Színiiskolában, majd egy év elteltével Jerzy Grotowski-hoz csatlakozott, aki akkoriban a Tizenhárom soros Színház igazgatója volt Opole-ben. Barba három évett töltött Grotowski melett. Mindez olyan hatással volt rá, hogy egész életen át a lengyel mester elkötelezett híve lett. Indiában találkozott a nyugaton akkor még ismeretlen színházi formával, a kathakalival. Ezután amatőr színészekkel létrehozta az Odin Színházat 1964-ben Oslóban. A társulat 1966 óta a dániai Holstebróban működik. Azóta az Odinban közel nyolcvan előadás készült a kultúrák sokszínű párbeszéde és a különböző társadalmi rétegek közötti híd megteremtésének jegyében. Az antropológiai színház fogalma is Barba munkásságához fűződik, melynek világméretű hálózata az ISTA, a Színházi Antropológia Nemzetközi Iskolája. Eugenio Barbát egyre szorosabb szálak fűzik a budapesti Nemzeti Színházhoz, a MITEM-en 2015-ben zajos sikert aratott The Chronic Life című előadása után 2016 őszén a legújabb darabját The Tree címmel Budapesten mutatta be. 

Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Résztvevő országok: Belgium, Észtország, Horvátország, India, Libanon, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Tunézia, Ukrajna