Vissza az előadásokhoz

VERSO MEDEA (Euripidész nyomán)

VERSO MEDEA (Euripidész nyomán)

Sud Costa Occidentale, Palermo, Olaszország

Rendező: Emma Dante

1 óra 15 perc, szünet nélkül.

„Képzeletemben egy olyan utazás jelent meg, ahol Medeát férfiak gyűrűje veszi körül, akik Korinthosz nőalakjai. Megjelent előttem, ahogy ezek a férfiak nagy hasról, születendő újszülötteik sírásáról, kiscipőiről, babakelengyéiről álmodoznak. A darab színrevitelét egy irgalommal és érzelemmel teli térben képzeltem el, ahol a színház atmoszférája még erősebben kidomborítja a történet drámaiságát. Ahol a tér megtöltéséhez elegendő egy ének, vagy maga a csönd. Ahol Medea szavai tisztán és erőteljesen visszhangzanak. A Mancuso fivérek szerelemről és gyűlöletről énekelnek. A gyötrelem betölti hivatását: Medea megszüli saját tragédiáját.” (Emma Dante)
 

Színészek:
Elena Borgogni, armine Maringola, Salvatore D'Onofrio, Sandro Maria Campagna, Roberto Galbo, Davide Celona

 

Zene és ének: Fratelli Mancuso 
Fény: Marcello D’Agostino
Jelmeztervező: Emma Dante

rendező

Emma Dante

GH
Gobbi Hilda Színpad

Emma Dante

Az 1967-ben, Palermóban született Emma Dante a család és kirekesztettség természetrajzát feszültségben és őrületben bővelkedő költőiséggel fejezi ki, némi humorral fűszerezve. Dramaturgi és rendezői diplomáját 1990-ben szerezte  a római Accademia Nazionale d’Arte Drammatica Silvio D’Amico intézményben. 1999-ben Palermóban Compagnia Sud Costa Occidentale néven társulatot alapított, és a “mPalermu”c.előadásukkal 2001-ben elnyerték a Legjobb Szcenárium díját.
Kitüntették mint legjobb külföldi szerző, és mint kiemelkedő fiatal rendező, majd 2003-ban “Carnezzeria” c. előadását díjazzák a legjobb itáliai újdonság elismeréssel. 2004-ben “Gassman” díjat kap mint legjobb olasz rendező, és a kritikusok (Associazione Nazionale Critici del Teatro) díját is elnyeri a legjobb dramaturgia és rendezés elismeréseként.  
2005-ben“Medea” darabjával a legjobb rendezőnek járó  Arany Grál díjjal tüntetik ki.


Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Résztvevő országok: Algéria, Franciaország, India, Görögország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna, Vietnám