Vissza az előadásokhoz

Dakh Daughters Band

Rózsák

Rózsák

DAH Kortárs Művészeti Köpont, Kijev, Ukrajna

Rendező: Vlad Troickij

Hét színésznő hangszert ragad, hogy szerelemről, szabadságról és szépségről szóljon egy elementáris erejű előadásban, amely végül megváltja a világot. A kijevi DAKH színház jól ismert színésznői ezúttal a zene és a színház határmezsgyéjén találtak rá arra a kreatív, kísérleti térre, amelyben sokszínű művészetük leginkább kiteljesedhet. A Dakh Daughters egy olyan francia szalonba varázsol bennünket, ahol Mireille Mathieu Marilyn Mansonnal találkozik; ahol a dívák teljes vonókészlettel, klaviatúrával és ütőhangszerekkel felszerelkezve, oroszlánüvöltéssel rázzák fel a közönséget, hogy aztán nyájas, karibi vakációról álmodozó hollywoodi szépségekként idézzék meg az ötvenes évek Amerikájának sármját. Ez az egyedülálló formáció, az angol Tiger Lillies nyomdokaiba lépve, felnagyít és kifiguráz, a közönséget is bevonva komikusan okos zenés játékába. A showtündérek szövegei klasszikus ukrán költők, Nobel-díjas írók tollából, népszerű slágerekből, valamint saját szerzeményeikből formálódnak szerves egésszé. 

rendező
GH
Gobbi Hilda Színpad
Vlad Troickij

Vlad Troickij

Vladyslav Troitskyi 1964-ben született az oroszországi Ulan-Udén. A Kijevi Műszaki Egyetemen szerzett rádiótechnikusi diplomát 1987-ben, majd ugyanitt végezte el a posztrgraduális képzést is. 2002-ben szerezte meg színész-rendezői diplomáját a moszkvai Orosz Művészati Akadémián. Troitskyi alapítója, igazgatója és művészeti vezetője a DAKH Kortárs Művészeti Műhelynek, ahol több mint 35 előadást rendezett. 2004-ben megalapította a “DakhaBrakha” etnó-együttest, majd 2007-ben elindította audio-vizuális, színházi, irodalmi és filozófiai vonatkozsú összművészeti projektjét, a Kortárs Művészetek Fesztiválját (“Gogol Fest”). Troitskyi az alapítója a Dakh Daughters Band együttesnek is.

Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország