Vissza az előadásokhoz

Tiziana Barbiero

ROSSO ANGELICO - EGY ÉTERI UTAZÓ TÁNCA

ROSSO ANGELICO - EGY ÉTERI UTAZÓ TÁNCA

Teatro Tascabile di Bergamo, Bergamo, Olaszország

Rendező: Tiziana Barbiero

Olasz és angol nyelven

1 óra, szünet nélkül.

A haláltánc (danse macabre) késő középkori eredetű allegorikus műfaj, melynek stílusjegyei a költészetben, a képzőművészetben, a zenében és a színjátszásban egyaránt fellelhetők. Bergamo környékén nagy hagyománya van. A város társulata nem rekonstruálja a műfajt, hanem egy kortárs danse macabre-t komponál: egy szimfóniát XX. századi zajokból és hangokból. Az „éteri” utazó megérkezik és elkezdődik a függönyök tánca, melyek mögött egy feje tetejére állított világ tárul fel, tele viccelődő csontvázakkal és táncoló angyalokkal. Humoros, de egyben, ijesztő és érzéki világ tárul elénk. Az utazó táncol és belép az épület négy szobájába: a holtak hangjainak kertjébe, az angyalok folyosójára, a díszvacsora és az utolsó tánc termébe. Az ember mindig megváltozik, ha a másik világból tér vissza. Talán a sír perspektívájából látni legjobban a világ jövését-menését. Az előadás címe egy színárnyalatból jön: 9F000F számú vörös, az "angyali", mint a függönyök sötét málnapiros színe. A Rosso Angelico egy hibrid előadás, ázsiai és nyugati hagyományokkal, élő és felvételről játszott zenével, idézetekkel Rilkétől és Totòtól, a nagyszerű olasz komédiástól.

Szereplők:

Silvia Baudin
Giuseppe Chierichetti
Rosa Da Lima Iannone
Antonietta Fusco
Ruben Manenti
Alessandro Rigoletti
Caterina Scotti

 

Díszlet, jelmez, koreográfia, dramaturgia: TTB Teatro Tascabile di Bergamo
Fény: Lorenzo Bucci
Hang: Fabio Vignaroli
Ütőhangszerek konzulense: Vito Panza - Scuola di Musica e del Rumore®
Kellékek tanácsadója: Luì Angelini és Paola Serafini - La Voce delle Cose
Szervezők: Elena Donda, Giada Martinelli, Emanuela Presciani
Külön köszönet: Simone Capula, Mauro Danesi, Mirella Schino és Nando Taviani.

Rendező

Tiziana Barbiero

GH
Gobbi Hilda Színpad
Tiziana Barbiero

Tiziana Barbiero

Teatro Tascabile di Bergamo

A Teatro Tascabile di Bergamo – Accademia delle Forme Scenichét 1973-ban Renzo Vescovi alapította Jerzy Grotowsky Teatr-Laboratoriumának és Eugenio Barba Odin Teatretjének mintájára az olaszországi Bergamo Altában. Egy régi karmelita kolostorban működő színház-laboratóriumuk főbb „kutatási” területei a kortárs színház, a színész dramaturgiája, az utcaszínház, a keleti táncszínház. Különlegességük, hogy „csoportszínházként” dolgoznak: különböző nemzetiségű és korú alkotók, sokféle egyéb művészeti ág képviselői hoznak létre közösen egy-egy színházi projektet. A TTB az elmúlt több mint 40 évben több mint 150 előadást hozott létre. Tevékenységük meghatározó részét képezik a konferenciák, workshopok, közösségi események szervezése.

Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország