Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 
Vissza az előadásokhoz

Matei Vișniec

HANGOK A SÖTÉTBEN (Voix dans le noir)

HANGOK A SÖTÉTBEN (Voix dans le noir)

Collectif Kahraba, Franciaország

Rendező: Éric Déniaud

55 perc, szünet nélkül.

 „Országunkban az agymosás ingyenes és kötelező. Minden állampolgárnak évente legalább egy alkalommal át kell mosnia az agyát. Azok, akik megpróbálnak kibújni az agymosás alól, a társadalmi harmónia ellenségeinek kiáltatnak ki.” Matei Vișniec szövegei csípősek, kegyetlenek és költőiek. Színes palettáját adják a legkülönfélébb figuráknak. Egyikük talán megtévesztésig hasonlít a szomszédra, a másik arra a hölgyre, akit nem ismerünk, de minden nap összefutunk vele az utcán munkába menet… Egy rakás groteszk alak, társadalmunk abszurditásai előtt döbbenten tágra nyílt szemekkel kel életre előttünk a minimális díszletben: egy a világra és annak paradoxonjaira nyíló ablakkeretben.
 

Rendező/Bábművész: Éric Déniaud

Művészeti munkatárs: Aurélien Zouki

rendező

Éric Déniaud

KA
Kaszás Attila Terem

Éric Déniaud

Éric Déniaud a nagyhírű Charleville-Mézières Bábművészeti Főiskolát végezte, majd három másik társával megalapította a Drolatric Industry társulatot. Ezzel párhuzamosan számos színház munkájában részt vett bábtervezőként, bábosként vagy látványtervezőként. Dolgozott többek között  a Cie Comédiamuse-ban, a Nemzetközi Bábművészeti Intézetben, a vietnámi Bábszínházban, a barcelonai Etcaetera Teatro-ban, valamint Catherine Hiegel, Jean-Louis Heckel, és Perrine Griselin mellett. 1994-ben több közel-keleti művészeti projektben vett részt, majd Libanonban megalapította a Collectif Kahraba társulatot francia és libanoni művészekkel. Közben Franciaországban létrehozta az Extra Muros társulatot. E két szervezet keretében született meg nagy sikerű előadása, az Arabiyetna amelyet száznál többször játszottak Libanonban, de Franciaországban és Szíriában is. 2009-ben színpadra viszi Matei Visniec Hangok a sötétben c. darabját.  2013-ban a szerző meghívására Japánban együttműködésbe lépett a tokiói Kaze Színházzal. Itt készült el újabb Matei Visniec-előadása, „Vigyázzunk a magány által megtépett öreghölgyekkel!” címmel. 

Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország