KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Vissza az előadásokhoz

HAMLETEK

JAN MIKULÁŠEK, DORA VICENÍKOVÁ és a csapat

HAMLETEK

Divadlo Na Zábradli, Prága, Csehország

Cseh nyelven magyar felirattal.

1 óra 30 perc, szünet nélkül.

A Divadlo Na Zábradli (Színház a korláton) Prága Óvárosában egy kis színház, nagy történettel. 1958-ban nyitotta meg kapuit. 1962-ben Jan Grosmann vette át az együttes vezetését, s hamarosan a modern cseh színház egyik legjelentősebb műhelyévé vált. Itt kerülhettek színpadra Václav Havel első darabjai, a Kerti ünnepély és a Leirat. Legendás előadások sora született: Jarry Übü átirat, Kafka A per című regényénrek színpadi változata. 2014 -től egy fiatal csapat vette át a színház vezetését Petr Štědroň, Jan Mikulášek és Dora Viceníková vezetésével.  Kerülik a klasszikus darabokat, és rendszerint eredetileg nem színházak számára írt szövegekhez nyúlnak, gyakran naplóból, levelezésből, epikus művekből születnek előadásaik.

A Mikulášek – Viceníková alkotópáros eredeti produkciója a színészek életének, játékának, a színészkedésnek a témáját járja körül. Hány személyiséget kelthet életre egy színész és milyen következményekkel kell megbirkóznia? Vajon a színészet tényleg álomszakma? A rendezőnek mindig igaza van? Miért nem kellene gyerekeknek és kisállatoknak színházban játszaniuk? Kérdések és válaszok a színházi világ kulisszái mögül.

Támogató:

Színészek:

Hamlet: Jana Plodková
Hamlet: Petr Čtvrtníček
Hamlet: Jiří Vyorálek
Hamlet: Honza Hájek
Hamlet: Jakub Žáček
Hamlet: Ivan Lupták
Hamlet: Václav Vašák


Dramaturg: Dora Viceníková
Díszlet- és jelmeztervező: Marek Cpin
Zenei válogatás: Jan Mikulášek

 

Rendező
Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország