Vissza az előadásokhoz

Marivaux

ARLEQUIN, A SZERELEM ÁLTAL PALLÉROZVA (ARLEQUIN POLI PAR L’AMOUR)

ARLEQUIN, A SZERELEM ÁLTAL PALLÉROZVA (ARLEQUIN POLI PAR L’AMOUR)

Compagnie La Piccola Familia, Franciaország

Rendező: Thomas Jolly

1 óra 30 perc, szünet nélkül.

Egy rockos, költői előadás a francia színház új fenegyereke, Thomas Jolly rendezésében, Marivaux egy fiatalkori, Magyarországon eddig még nem játszott darabjából.
A darab szerint a jóképű Arlequin-be beleszeret egy tündér. A szerelemtől elvakultan a tündérhölgy nem méri fel a fiatalember tudatlanságát és műveletlenségét. Mindent elkövet, hogy megszerettesse magát vele, azonban nem számol az első szerelem ártatlanságának erejével, amely Arlequin-t egy környékbeli pásztorlányhoz fűzi.
„Arlequin figurájában, amelyet a színház azóta már jelképként zászlajára tűzött, a létezéshez való jog testesül meg. Kiordítani magunkból, hogy élők vagyunk, itt vagyunk és szabadok akarunk lenni.” Thomas Jolly
 

Színészek:

Arlequin - Romain TAMISIER,
A tündér / The Fairy - Julie BOURICHE,
Silvia - Charlotte RAVINET,
A pásztor / The Shepherd - Romain BROSSEAU,
Az unokatestvér / The Cousin - Taya SKOROKHODOVA,
Trivelin - Rémi DESSENOIX 

 

Rendező, díszlet: Thomas JOLLY
Fény: Thomas JOLLY & Jean-FRANÇOIS LELONG 
Színpadmester: JEAN-FRANÇOIS LELONG 
Hang: MATTHIEU PONCHELLE & JÉRÔME HARDOUIN

 

Produkció: La Piccola Familia
Koprodukció: Centre dramatique régional de Haute-Normandie / Théâtre des Deux Rives


Támogatók:

- ODIA Normandie / Office de Diffusion et d’Information Artistique de Normandie.
- Ministère de la Culture et de la Communication / DRAC Haute-Normandie

A Piccola Familia támogatója:
DRAC Haute-Normandie, Région Haute-Normandie, Ville de Rouen, Département de Seine Maritime.

rendező

Thomas Jolly

GH
Gobbi Hilda Színpad
Thomas Jolly

Thomas Jolly

Thomas Jolly 1982-ben született, és már 11 évesen elbűvölte a színház világa. A Caen-i egyetemen, majd a Rennes-i  Színházi Akadémián tanult. 2004-ben hozta létre első előadását, a Mariana-t, egy portugál apácanő levelezései alapján, majd 2005-ben Jean-Luc Lagarce Fotográfia c. darabját rendezte meg. Párhuzamosan játszott Jean Genet Splendid’s c. darabjában Cédric Gourmelon rendezésében, majd Fausto Paravidino Peanuts c. darabjában Stanislas Nordey rendezésében. A főiskola befejezése után saját társulatot alapított La Piccola Familia néven, és 2007-ben megrendezte Marivaux Arlequin, a szerelem által pallérozva c. előadásának első változatát. 2009-ben Sacha Guitry Toâ c. darabjával elnyerte az Odéon Színházban rendezett Impatience Fesztivál közönségdíját. 2011-ben Mark Ravenhill Medence (nincs víz) című darabját vitte színre. Shakespeare VI Henrik-jéből rendezett tizennyolc órás előadása 2014-ben az Avignoni Fesztivál egyik fő szenzációja volt. 

Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország