Vissza az előadásokhoz

AIA (Az aranygyapjú mítosza alapján)

AIA (Az aranygyapjú mítosza alapján)

Shota Rustaveli Színház és Film Állami Egyetem, Tbiliszi, Georgia

Rendező: Tata Tavdishvili, Tato Geliashvili


Szöveg nélkül

57 perc.

Az AIA előadás ősi mítoszokon és balladákon, azaz kiterjedt ezoterikus, rejtett tudáson alapul. A kolkhiai világ sokszínűségének köszönhetően a korabeli események – az energia- és információátadás terhére – érdekfeszítő, metaforikus testbeszédre fordíthatók le.

A darab a fantasy műfajával kísérletezve a természet erejének jelentőségére mutat rá, ahol Médeia az információ közvetítője, és egyben természetfeletti tulajdonságok hordozója. Az előadás célja, hogy a társadalmat ráébressze a természet személyiség- és képességalakító hatására, és hogy emlékeztessen, honnan származunk. Az előadás szereplői az ebben a mítoszban rejlő energiát és erőt keresik és alakítják át a test genetikai kódjának megfelelőjévé. A korabeli világ a mai sajátos nézőpontunkból jelenik meg a színpadon, a jelen állapotunkhoz vezető valós illetve elképzelt tényekkel.

Az előadás díjai, elismerései: A legjobb színészi alakítás díja (WTEA Peking, Kína; Guilin, Kína.)

Szereplők:
Mari Engureli, Nino Nozadze, Guga Katsarava, Tekla Sulakvelidze , Tornike Kakulia, Nikoloz Gogidze, Mariam Avaliani, Liza Nikvashvili

 

Zeneszerző: Michél Zaqaidze
Díszlet- és jelmeztervező, koreográfus, dramaturg: Tata Tavdishvili és Tato Geliashvili

KA
Kaszás Attila Terem
Tata Tavdishvili

Tata Tavdishvili

Rendező, egyetemi tanár, színésznő. Színészmesterséget és színpadi mozgást tanít a grúz Állami Sota Rusztaveli Színház és Filmművészeti Egyetemen, emellett világszerte műhelyfoglalkozásokat tart különböző színművészeti egyetemeken, többek között: Rose Bruford College (London, Egyesült Királyság), Színművészeti Stúdió (Tel Aviv, Izrael, alapító: Yoram Lowenstein), Nemzeti Táncművészeti Akadémia (Róma, Olaszország), Központi Dráma Akadémia (Peking, Kína). Az érzelmi nyitottságot leghitelesebben, legszabadabban kifejező testet és az improvizatív mozgást kutatja.

Tato Geliashvili


Tato Geliashvili


Rendező, jelmez- és díszlettervező, koreográfus, színész. A marneuli Művelődési Központ művészeti vezetője. Különböző rendezőkkel dolgozik díszlet- és jelmeztervezőként, koreográfusként, valamint előadásokat visz színre Georgiában és más országokban. Tata és Tato több, mint 8 éve művészeti partnerek, előadásaikat közösen alotják. 

Vissza az előadásokhoz Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország