Vissza az előadásokhoz

SLAVA’S SNOWSHOW 8

Szlava Polunyin előadása

SLAVA’S SNOWSHOW

Szlava Polunyin előadása a G.A.A.P. Ltd szervezésében, London, Anglia

Rendező: Slava Polunin

1 óra 20 perc, 1 szünettel.

„… EGY NAP ARRA ÉBREDTEM, hogy olyan előadást akarok létrehozni, amely visszavezet bennünket a gyermeki álmokhoz. Egy előadást, amely a színházba érkező embereket segíti abban, hogy kiszabaduljanak a felnőttlét béklyójából, és újra megleljék magukban azt a kisfiút vagy kislányt, akik valaha voltak… Így hát keresni kezdtem valamit, ami új inspirációt adhat a színházamnak. Varázslatos kutatás volt: úgy éreztem, egy felfedezetlen és lenyűgöző, ismeretlen táj felé tartok.

Úgy döntöttem, olyan utat választok, ahol előttem nem igen járt még bohóc és kicsusszanok a bohóckodás ketrecéből oda, ahol a legkevésbé sem várja senki, hogy ott bohócok felbukkanjak.

A tragikomédia mélységeibe akartam behatolni, megnézni, mennyire elegyíthető a dráma a nevetéssel. Felmérni, mennyire tetszhet egy ilyen jámbor, tétova, zavarodott karakter a kortárs közönségnek – annak a közönségnek, amelyik őrült tempóhoz, végtelen, kaleidoszkóp-szerű események, színek, hangok, „terek és idők” kavalkádjához szokott. Teljesen meg akartam merítkezni ebben a Gogol-i, Beckett-i világban. Azt akartam, hogy a karakterem egyszerre legyen epikus és lírikus, gyengéd és szenvedélyes, bölcs és naiv” – nyilatkozta Slava Polunin, a ma élő legünnepeltebb bohóc, a  Slava’s Fools Unlimited alapítója. Snowshow-ját „huszadik századi klasszikusnak” tartják.

Az évek során legendássá vált az előadás, lelkes rajongói a világ minden tájáról követik országról országra, hogy újra és újra megtapasztalják, milyen elmerülni az álmok és a képzelet csodás birodalmában, a gyermekkor világában.

 

Slava's Website

Bohócok

Zhimolokhov Artem
Polunin  Ivan
Bifano Francesco
Deliyev Georgiy
Merashchi Dmytro
Olekhnovych Anna
Musatov Yury

 

Kostyleva Sofya - Fény
Savin Remi, Constant Eugene - Hang
Bekesi Mihaly - Színpadtechnika
Yaropolskiy Ivan - Színpadtechnika
Yaropolskiy Eerika - Társulat manager
Shumakova Iuliia - Jelmez

 


Készítette, színpadra állította: Slava Polunin
Rendező: Viktor Kramer & Slava Polunin
Látvány: Viktor Plotnikov, Slava Polunin
Jelmezek, különleges effektek: Slava Polunin
Hang: Roman Dubinnikov, Slava Polunin

 

A felhasznált zenék alkotói

John Surman, Fiorino, Subramaniam, Joaquin Rodrigo, Jorge Ben, Ivan Volkov, Roman Dubinnikov, Ludwig van Beethoven, Vangelis, Carl Orff, Jean Marc Zelwer, Paolo Conte

 

 

Műszaki támogatás: Gennadi Bokhan, Roman Dubinnikov, Andrei Efarov, Vitali Galich, Alexei Goncharik, Oleg Ilyin, Dmitri Khamzine, Sofia Kostyleva, Rebecca Lauret, Aleksei Lavrentiev, Alexandr Pechersky, Mikhail Pogorelsky, Keefe Rubinstein, Dmitry Sakhalov, Oleg Sosnovikov, Dmitry Syrovatski, Elizaveta Titanian, Gleb Titanian, Dmitry Ushakov

Háttér: Dmitry Bondar, Gariy Cherniakhovsky, Bertrand Gosselin, Anna Hannikainen, Maria Manaenkova, Mikhaïl Mokeev, Dmitry Strekalov, Natasha Tabachnikova, Elena Ushakova

Színpadra állította és rendezte:
NSZ
Nagyszínpad
Slava Polunin

Slava Polunin

Bohóc, a Bolondok Nemzetközi Akadémiájának elnöke, H.C. Andersen oroszországi nagykövete, a Delfinek Követségének hivatalos képviselője.

Szlava Polunyin 1950 június 12-én született Oroszország Orlovszk megyéjében, egy Novoszil nevű kisvárosban. Iskolái elvégzése után Leningrádba költözött, ahol autodidakta módon kezdte el a pantomim művészetét elsajátítani, miközben a Leningrádi Állami Kulturális Főiskolán tanult tovább. Az alkotótársával, A. Szkvorcovval létrehozott komikus mozgásszínházi és vizuális darabjai révén Szlava Polunyin rövid idő alatt az orosz kulturális élet ikonikus alakjává vált.
A 80-as évek elején Polunyin megalapította saját legendás színházi társulatát, a „Licegyei”-t (Alakoskodók). Ez idő alatt született meg a sárga bohóc – ASISSAI – karakterének ötlete. 1991-ben Polunyin otthagyta a Licegyei színházat és új szólóprojektekbe kezdett.
A SnowShow 1993-ban született és azóta folyamatosan járja a világot. Több száz városban, több ezer előadását tekintették meg a nézők milliói. Az évek során maga az előadás és létrehozója is legalább húsz, a legnagyobb elismerést jelentő díjat nyert el, köztük a Lawrence Olivier, a Drama Desk, a Triumph és a Golden Nose díjakat.
Szlava Polunyin több mint színész és színházigazgató. Mindenre kiterjedő, elképesztő léptékű események és fesztiválok művészeti igazgatója, aki folyamatosan művészek százait gyűjti össze és egyesíti többféle területről, hogy közösen hatalmas kollektív eseményeket és ünnepségeket hozzanak létre. 
2013 elején Szlava Polunyin lett Oroszország legrégibb és legnagyobb cirkuszának, a Szentpétervári Állami Nagycirkusznak a művészeti igazgatója. Miután évekig tanulmányozta a színészet minden válfaját, Szlava munkássága meglepő fordulatot vesz. A színpadi előadások helyett figyelmének középpontjába maga az élet kerül. A Moulin Jaune (Sárga Malom) Szlava Polunyin kreatív labortóriuma, a mindennapi élet, a természet és a művészet határok nélküli ötvözése. Álmaink színes kertjei, egy visszafelé futó folyó, egy kulcscsomó, mely nem tartozik egyetlen ajtóhoz sem, egy éneklő hold… Ebben az álomszerű környezetben milliónyi bolondos találkozás és kísérlet születik.  Csapongó képzeletük kielégítésére, vendégeink őrült tömege belevetheti magát az öltöző kincsei közé, a munkaeszközök és játékok halmaiba, a könyvek és filmek tengerébe, egy teljesen felszerelt, beltéri és szabadtéri színpados színházba és az éhes bolondok konyhájának szívmelengető forróságába.

Oldal tetejére

Algéria, Anglia, Belgium, Franciaország, Görögország, Grúzia, India, Japán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Ukrajna