Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 
Vissza az előadásokhoz

Ukrán tűz

SZOLIDARITÁSI NAP UKRAJNÁÉRT

Ukrán tűz

DAKH DAUGHTERS – Kijev, Ukrajna – Franciaország

Rendező: Vlad Troickij

A koncert ingyenes, helyét lefoglalhatja a jegyvásárlás gombra kattintva. 

1 óra 30 perc.

 

Támogassa az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját a MITEM fesztivál ideje alatt április 20-tól május 8-ig!

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt rengetegen kénytelenek elhagyni otthonukat. Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! A Nemzeti Színházban kihelyezett a Segélyszervezet bankkártyás termináljain keresztül tudja támogatását eljuttattatni a bajbajutottaknak, valamint április 24-től a Színházban kihelyezett adománygyűjtő perselyeknél is van lehetőség adományozni.

„Ez a háború hatalmas katasztrófa Ukrajna számára, amely kihat az egész világra, az egész emberiség jövőjére. Ukrajna és az ukrán nép most történelmének egyik legnagyobb tragédiáját éli át. Harcol szabadságáért, önállóságáért – a túlélésért. És ebben a küzdelemben nagy szüksége van a jóérzésű emberek segítségére, bárkitől és bármilyen formában is érkezzék” – mondják az alkotók.

A kijevi DAKH Színház társulatának egy része azért hagyta el Ukrajnát nem sokkal a háború kitörése után, hogy új koncert-színházi előadásukkal felhívják az európai közvélemény figyelmét népük szenvedésére. Az Ukrán tűz című előadásukat Franciaországban hozták létre, és európai turnéjuk állomása Budapest is. A társulat egyik formációja, a DAKH Daughters koncert-színháza a groteszk freak-kabarék világát idézi. Üzenete: segélykiáltás a világhoz, tanúságtétel a háború okozta humanitárius katasztrófáról, civilek szenvedéséről és haláláról Ukrajnában.

A DAKH az ukrán alternatív szcéna egyik különleges formációja, nemzetközi fesztiváljuk a Gogolfest. A társulat vezetője, Vlad Troickij nem ismeretlen a magyar közönség előtt sem. Korábban dolgozott Debrecenben, Kecskeméten és Miskolcon is, társulatával pedig több alkalommal volt a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM vendége.

Előadók:
Tetjana Troicka, Szolomija Melnik, Natalija Halanevics, Ruszlana Hazipova, Natalija Csarpe, Ganna Nyikitina

Fény, videó:
Marija Volkova, Aszthik Hrihorjan, Marija Jakovenko

Rendező
Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek!

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről. Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt azoknak a menekülőknek és menekülteknek, akik kénytelenek voltak mindenüket hátrahagyni, és átfogó segélyprogramot indított a háború hatásai miatt nélkülözők támogatására.

Támogassa az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját!

2022. április 24-én Ön is csatlakozhat a Nemzeti Színház és az Ökumenikus Segélyszervezet összefogásához és adományával támogathatja a háború elől menekülőket. A Nemzeti Színházban kihelyezett adománygyűjtő perselyekben valamint a Segélyszervezet bankkártyás termináljain keresztül tudja támogatását eljuttattatni a bajbajutottaknak.

A „Szolidaritási nap Ukrajnáért” két előadására az ingyenes jegyeket a Nemzeti Színház honlapján keresztül tudja kinyomtatni

NSZ
Nagyszínpad
Vlad Troickij

Vlad Troickij

Vladyslav Troitskyi 1964-ben született az oroszországi Ulan-Udén. A Kijevi Műszaki Egyetemen szerzett rádiótechnikusi diplomát 1987-ben, majd ugyanitt végezte el a posztrgraduális képzést is. 2002-ben szerezte meg színész-rendezői diplomáját a moszkvai Orosz Művészati Akadémián. Troitskyi alapítója, igazgatója és művészeti vezetője a DAKH Kortárs Művészeti Műhelynek, ahol több mint 35 előadást rendezett. 2004-ben megalapította a “DakhaBrakha” etnó-együttest, majd 2007-ben elindította audio-vizuális, színházi, irodalmi és filozófiai vonatkozsú összművészeti projektjét, a Kortárs Művészetek Fesztiválját (“Gogol Fest”). Troitskyi az alapítója a Dakh Daughters Band együttesnek is.

Oldal tetejére

Bosznia-Hercegovina, Csehország, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Románia, Olaszország, Ukrajna, Vietnám