Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 
Vissza az előadásokhoz

Anton P. Csehov

Cseresznyéskert

Ingyenes szabadtéri előadás

Cseresznyéskert

Voskresinnia Teatr, Lvov, Ukrajna

Rendező: Jaroszlav Fedorisin

Szabadtéri, ingyenes előadás, Nemzeti Színház, Hajóorr

1 óra, szünet nélkül.

A világon mindennek van kezdete és vége. Az élet törvénye, hogy maga a létezés is ezen a törvényen alapul. A folyamat megállíthatatlan: az idő felfalja álmainkat és reményeinket. Mindannyian elhisszük – amit Csehov mondott –, hogy még előttünk áll minden. Valójában azonban mindenen túl vagyunk már. A cseresznyéskert egy évben csak egyszer virágzik. A múlandó szépség jelképe. Ahogy az időt, az ifjúságot vagy a gyerekkort, ezt sem lehet megállítani. A Csehov Cseresznyéskertjére épülő előadás alatt a szereplőkkel együtt sírunk és nevetünk. Az idő múlásával a nézők a bennünk és körülöttünk létező szépségre gondolnak.

Az előadás díjai és elismerései:
Legjobb előadás – „La Strada” Nemzetközi Színházi Fesztivál (Kalisz, Lengyelország) - Nagydíj – FETA Nemzetközi Színházi Fesztivál (Gdanszk, Lengyelország) - Legjobb előadás – „Na Bruku” Nemzetközi Színházi Fesztivál (Swidnica, Lengyelország) - Arany Álarc - Nemzetközi Színházi Fesztivál (Chojnice, Lengyelország) - Arany Buzogány – „White Tower” Nemzetközi Színházi Fesztivál (Breszt, Fehéroroszország) - Arany Álarc - Nemzetközi Színházi Fesztivál (Vologda, Oroszország).

Színészek:

Jaroszlav Fedorisin, Volodimir Hubanov, Petro Mikityuk, Jurij Pilipcsuk, Jaroszlav Kornyijcsuk, Jevhenyij Petrov, Natalia Marcsak, Halina Sztricsak, Tetyjana Tkacsenko, Tarasz Juricsko, Volodimir Csuhonkin

 

Köreműködnek: Krzysztof Dubiel, Szerhij Kondratovics, Alla Fedorisina
Zeneszerző: Vadim Hrapacsov
Díszlet- és jelmeztervező: Alla Fedorisina

HO
Hajóorr
Jaroszlav Fedorisin

Jaroszlav Fedorisin

A lembergi Voszkreszennij Akadémiai Színház művészeti vezetője és ügyvezető igazgatója, valamint az „Arany Oroszlán” Nemzetközi Színházi Fesztivál igazgatója. 1976-ban végzett a harkovi Kotljarevszkij Színházi Intézetben (Vszelovod Cvetkov osztályában), 1990-ben a moszkvai Színművészeti Intézetben (Anatolij Efrosz osztályában) és 1991-ben a Varsói Filmintézetben (Krzysztof Zanussi osztályában). 1990-ben alapította meg a lembergi Voszkreszennij Akadémiai Színházat, 1992-ben az „Arany Oroszlán” Nemzetközi Színházi Fesztivált, amely tagja az Európai Nemzetközi Színházi Találkozók (IETM) és a Nemzetközi Fesztiválok Szövetségének (IFEA).
Yaroslav Fedoryshyn számos, Lemberg és más ukrán városok életéhez kötődő utcai produkciót és fesztivált is rendezett. Sikeresen együttműködik üzleti és nonprofit, állami- és magánintézményekkel, továbbá aktív résztvevője és szakértője a helyi és országos kormányzat szakirányú szervezeteinek. Országa társadalmi és művelődési életének tevékeny részese.

Oldal tetejére