Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 
Vissza az előadásokhoz

Korszerűtlen koncert

Korszerűtlen koncert

Moszkvai Művész Színház Akadémia (MHAT), Moszkva, Oroszország

Rendező: Viktor Rizsakov

Orosz nyelven magyar szinkrontolmácsolással.

1 óra 50 perc, szünet nélkül.

Viktor Rizsakov, a Sztanyiszlavszkij-díjas orosz rendező és színházi pedagógus színészosztályának zenével, tánccal, filmrészletekkel és monológokkal fűszerezett, szívhez szóló előadása egy eltűnőben lévő generációról, a közelmúlt egyre fakuló, de nosztalgiával teli világáról, szüleink és nagyszüleink örömeiről, bánatáról.

A színészhallgatók a „verbatim” színház eszközeit felhasználva idős emberek monológjaiból, visszaemlékezéseiből komponálták meg a számunkra már lassan történelemnek számító korszak hangulatát, megkísérelve átmenteni korunkba azokat az érzéseket és gondolatokat, melyek a mai ember számára is ugyanazt jelentik – az élet derűjét, az élet szeretetét.

Színészek/Actors: Azarian Stepan, Buldakov Leonid, Dubra Artem,Ermoshkin  Alexey, Feofanova  Varvara, Frye Jordan Rose, Kamanin Aleksei, Metelkin Aleksandr, Novosad Sergei, Obruchkova Irina, Pelin Ronald, Shadrin Sergey, Shmykova Varvara, Tukan Alevtina, Vasilyev Roman, Vlasov Kirill, Yuskov Nikita, Zhovner Daria.

 

Munkatársak/others: Tatiana Pykhonina, Marina Drovosekova, Svetlana Ivanova-Sergeeva, Iliia Bocharnikovs, Aleksey Waruschenko, Vladimir Gusev, Sasha Denisova, Sergey Zemtsov,Kazimir Liske, Andrey Stadnikov, Olga Topunova. 

Díszlettervező/Set designer: Olga Nikitina, koreográfus/choreographer: Renat Mamin.

Rendező
GH
Gobbi Hilda Színpad
Viktor Rizsakov

Viktor Rizsakov

Habarovszkban született 1960-ban. Elvégezte a Távolkeleti Művészeti Főiskolát, a Scsukin Színházi Főiskolát, valamint az Oroszországi Színházművészeti Akadémia (GITIS) doktori iskoláját. 1995 és 2001 között a Kamcsatkai Dráma- és Komédiaszínház művészeti vezetője lett. 2001 óta a Moszkvai Művész Színház (MHAT) akadémiájának rendező-tanára, 2012-től osztályvezető tanár, emellett a MHAT elismert rendezője is. Ivan Viripajev drámaíró-rendezővel együtt hirdették meg az „Oxigén” (Kiszlorod) színházi mozgalmat, mely jelentős hatást váltott ki a kortárs orosz színházi életben.  A 2002-ben elindított szentpétervári „Öt este” Vologyin Színházi Fesztivál alapító-igazgatója, 2012 óta pedig a moszkvai Mejerhold Központ művészeti vezetője. Színházi kurzusokat tart Németországban, Lengyelországban, az USA-ban, és Magyarországon. Számos díjnyertes előadás rendezője orosz és európai színházakban. Több jelentős európai fesztivál díjazottja (Torun-i Kontakt Fesztivál nagydíja, Arany Maszk-díj, „Új Dráma” fesztivál nagydíj, a POSZT-on a Fodrásznő című rendezése a legjobb előadás díját nyerte el). Színházpedagógiai munkásságáért 2011-ben Sztanyiszlavszkij-díjat kapott, 2014-ben Oroszország Érdemes művésze lett. 

Oldal tetejére