Vissza az előadásokhoz

Angyalok a város fölött

Angyalok a város fölött

Teatro Potlach - Fara in Sabina, Olaszország

Rendező: Pino Di Buduo

Szünet nélkül.

A Teatro Potlachot Pino di Buduo és Daniela Regnoli alapította 1976-ban, nevét az alapítók antropológiai tanulmányai ihlették. Az északnyugat-amerikai őslakosok nyelvén a „potlach” olyan szabad akaratból adott ajándékot jelöl, amely méltóságot és tekintélyt kölcsönöz mind annak, aki adja, mind pedig annak, aki kapja, vagyis meghaladja a piac- és haszonalapú látásmód törvényeit.

Az Angyalok a város felett előadásai egy-egy város lakóinak legbelsőbb hozzáállását változtatják meg az adott hely sajátosságait alapul vevő útvonal „bejárása” közben. Az utazó show során a publikum lehetőséget kap, hogy különböző művészeti ágakat képviselő művész-angyalokkal találkozzon, akik segítenek az embereknek újra felfedezni már-már feledésbe merült hangulatokat, szavakat és érzelmeket, miközben megidézik az adott város szépségét és báját. A Budapesten megrendezett előadásba a Kaposvári Egyetem színésznövendékei is bekapcsolódnak.

A színészek és a művészek (vagyis maguk az angyalok a város felett) az előadás során falakon táncolnak, történeteket mesélnek el és hozzájárulnak, hogy a nézőközönség valami olyasmit is észrevegyen, amely általában láthatatlan marad a szemük és az érzékeik számára.

A budapesti programon április 11-én este 20:30 - kor a Teatro Potlach Társulata a Nemzeti Színház Hajóorrában vezeti fel az előadást, majd egy meghatározott útvonal mentén egyidejűleg több külső és belső helyszínen kapcsolódhatnak be a nézők az előadás folyamába.  A program ingyenes! Az előadás keretében a Teatro Potlach Társulatának közreműködésével nyitja majd meg a III. MITEM fesztivált a Nemzeti Színház!

 

Rendező

Pino Di Buduo

HO
Hajóorr
Pino Di Buduo

Pino Di Buduo

Pino Di Buduo Rómában született. Filozófiát tanult a Római La Sapienza Egyetemen, majd két évig a Kulturális Antropológia és a Folklór Tanszékeken volt asszisztens. 1975-ben részt vett a dániai Odin Színházban tartott nemzetközi színész-workshopon, amelyet Eugenio Barba vezetett. 1976-ban Daniela Regnolival közösen Fara Sabinában (Olaszország) megalapította a Potlach Színházat, ahol a mai napig aktívan tevékenykedik művészeti vezetőként. Főként performanszok színrevitelére, különleges projektek megvalósítására, fesztiválokra összpontosít.

Ő hozta létre a “Città Invisibili” (Láthatatlan Városok) projektet, amelynek alapját a város témája és a helyek emlékei képezik. Olyan interdiszciplináris multimédiás művészeti projektről van szó, amely a mai napig nemzetközi szinten aktívan működik, s amelynek keretében 1991 óta több mint 60 „Láthatatlan Várost” hoztak létre világszerte (Olaszországban, Franciaországban, Angliában, Dániában, Brazíliában, Texasban, stb.).

Pino Di Buduo jónéhány éve tanárként is rendkívül aktívan működik. Fiatal színészek és rendezők számára szervez gyakorlati workshopokat és szemináriumokat. Olasz és külföldi egyetemekkel is együttműködik, köztük például a La Sapienzával, a Roma Trevel, a Salvador Bahiai Szövetségi Egyetemmel és a brazíliai Porto Alegrével. Minden évben világszerte több konferencián és kongresszuson ad elő.

2003-ban a Potlach Színház igazgató-főrendezőjeként a párizsi MSH (Maison des Sciences de l’Homme, Humán Tudományok Háza) levelező tagja lett. 1976 óta a Potlach Színház valamennyi bemutatóját és egyéb projektjét ő rendezte.

Oldal tetejére