KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Vissza az előadásokhoz

KUTYAHÁZ. Felülnézetben. Alulnézetben.

KUTYAHÁZ. Felülnézetben. Alulnézetben.

DAH Kortárs Művészeti Köpont, Kijev, Ukrajna

Rendező: Vlad Troickij

2 óra.

„A napraforgók fohászkodnak.  A mennydörgés Bibliát olvas a felhőn… Suttog a nyárfa: lármád elborzaszt, Ézsaiás!
A napraforgók fohászkodnak. Éhség. Az anya megöli gyermekét… Felkiált a nyárfa: ez itt az én édenkertem, Ézsaiás!”
Vaszil Barka
 
A „Kutyaház” egy kiáltás, amely Ukrajna múltját és jelenét, mindennapi élő történelmét visszhangozza. Fohászok, imák, könyörgések szólalnak meg Oidipusz király tragédiájának hangján, Ivan Franko fordításában. Az elnyomás és a végső elhagyatottság hangja ez, amely letörtségében is igazságot és Fényt keres a világban. 
Miért vagyunk? Mi az oka a borzalmaknak? Kik az emberi szenvedés felelősei? Milyen bűnökért vezeklünk? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ, kik a béklyókból szabadulni vágynak.
 

Színészek:

Jevhen Balj, Vaszil Bilousz, Natalka Bida, Makszim Gyemszkij, Tatjana Havriljuk, Roman Jaszinovszkij, Ruszlana Hazsipova, Vira Klimkovecka, Szolomija Melnyik, Szemjon Mozgovij, Andrij Palatnij, Nyikita Szkomorohov, Tetjana Vaszilenko, Visnya, Zo

 

Zeneszerző: Vlad Troickij, Roman Jaszinovszkij, Szolomija Melnyik

rendező
GH
Gobbi Hilda Színpad
Vlad Troickij

Vlad Troickij

Vladyslav Troitskyi 1964-ben született az oroszországi Ulan-Udén. A Kijevi Műszaki Egyetemen szerzett rádiótechnikusi diplomát 1987-ben, majd ugyanitt végezte el a posztrgraduális képzést is. 2002-ben szerezte meg színész-rendezői diplomáját a moszkvai Orosz Művészati Akadémián. Troitskyi alapítója, igazgatója és művészeti vezetője a DAKH Kortárs Művészeti Műhelynek, ahol több mint 35 előadást rendezett. 2004-ben megalapította a “DakhaBrakha” etnó-együttest, majd 2007-ben elindította audio-vizuális, színházi, irodalmi és filozófiai vonatkozsú összművészeti projektjét, a Kortárs Művészetek Fesztiválját (“Gogol Fest”). Troitskyi az alapítója a Dakh Daughters Band együttesnek is.

Oldal tetejére

Ausztria, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Ukrajna