Vissza az előadásokhoz

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Minél gyorsabban megyek, annál kisebb vagyok

Minél gyorsabban megyek, annál kisebb vagyok

Oslo-i Nemzeti Színház, Norvégia

Rendező: Margreth Olin

2 óra, 1 szünettel.

Kjersti Annesdatter Skomsvold (1979) norvég írónő ezzel az első regényével elnyerte a legjobb pályakezdő írónak járó Tarjei Vesaas díjat. Az Oslói Nemzeti Színház 2014. január 11-dikén bemutatott előadása ősbemutató.

A színpadi előadás három nagyszerű alkotó – a rendező Margreth Olin, az író Kjerstin Annesdatter Skomsvold és a színésznő Anne Marit Jacobsen – találkozásának gyümölcse.

Az előadás az öregedő és a magányos Mathea Martinsen-ről szól. Az emlékek és a jelen idő csúszkálnak ide-oda benne különös tragikomédiát alkotva. Amíg Mathea férje, Epszilon a Norvég Statisztikai Hivatalban dolgozik, addig ő otthon süti habcsókjait és fülmelegítőt kötöget. Számára ez volt az élet. Amikor nyugdíjba vonulásának első napján Epszilon meghal, Matheát mérhetetlen veszteség éri. Hirtelen ott áll egyedül a világban. Mi lesz, ha már azelőtt meghal, mielőtt bárki észrevenné, hogy egyáltalán élt? Mit hagy maga után? Lehet-e félni egyszerre az élettől és a haláltól? Elhatározza, hogy elás egy idő kapszulát, beöltözik esküvői ruhájába és várja, hogy egyszer talán valaki megkérdezi tőle, hány óra.

Rendező

Margreth Olin

GH
Gobbi Hilda Színpad
Margreth Olin

Margreth Olin

Oldal tetejére

Oroszország, Irak, Szerbia, Magyarország, Moldova, Litvánia, Franciaország, Bulgária, Georgia (Grúzia), Románia, Norvégia, Lettország, Törökország,