Vissza az előadásokhoz

Danyiil Harmsz

Az öregasszony

Az öregasszony

Rigai Nemzeti Színház, Lettország

Rendező: Vladiszlav Nasztavsev

1 óra 30 perc, szünet nélkül.

Danyiil Harmsz (1905-1942) – az oroszországi abszurd irodalom nagy alakja. A Rigai Nemzeti Színház előadása Az Öregasszony ("Stachura") című elbeszélését és néhány más karcolatát veszi alapul, amelyek a magyar irodalomban leginkább Örkénnyel rokoníthatóak. A rendező, Vladiszlav Nasztavsev szerint "ennek az előadásnak a kulcsfogalma – a félelem. Mindenekelőtt a haláltól való félelem, de egyben attól is, hogy nem értenek majd meg, hogy elutasítanak, a félelem attól, hogy őszinték legyünk... A másik téma – a magány. Ezzel az előadással  szeretnék bekopogni minden egyes magányos nézőhöz. Ám ez alkalommal ezt a nevetés, a játék, a humor segítségével teszem."

Vladiszlav Nasztavsev 2004-ben végezte a szentpétervári Színiakadémiát, és 2007-ben  rendezői szakot Londonban (Central St. Martin's College of Art and Design).  Több művészi díjat kapott, 2011-12-ben a Strindberg Julie kisasszony előadásáért Lettországban az  "Év rendezője" lett.

Rendező

Vladiszlav Nasztavsev

GH
Gobbi Hilda Színpad
Vladiszlav Nasztavsev

Vladiszlav Nasztavsev

Oldal tetejére

Oroszország, Irak, Szerbia, Magyarország, Moldova, Litvánia, Franciaország, Bulgária, Georgia (Grúzia), Románia, Norvégia, Lettország, Törökország,