KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2023

2023. április 18., kedd, 19 óra, Kaszás Attila Terem

A Színházi Olimpia gondolkodásmódja és együttműködései: Theodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi beszélgetése

"MESTEREK SOROZAT"

Moderátor:
Ted Motohashi, a Színikritikusok Nemzetközi Szövetségének tagja, a Japán Szekció elnöke.

A 10. Színházi Olimpia szervezői nagy örömmel mutatják be Theodórosz Terzopulosz és Suzuki Tadashi, a Színházi Olimpia alapítóinak párbeszédét. Az eseményre a két neves színházi rendező magyar fordításban megjelent könyveinek kiadása alkalmából kerül sor. Theodórosz Terzopulosz Dionüszosz visszatérése, Suzuki Tadashi  A testben élő kultúra című könyvei a Nemzeti Színház és az Színház- és Filmművészeti Egyetem közös gondozásban jelennek meg. Könyveik bevezetőjeként mindkét rendező megvilágítja a Színházi Olimpia alapításának szellemiségét és kritikai perspektíváját. Ezután az alkotók beszélnek a 10. Színházi Olimpia keretében a Nemzeti Színházban műsorra tűzött előadásaikról (Nóra, A trójai nők, Elektra). 

A találkozó zárásaként a közönség kérdéseket tehet fel a beszélgetőpartnereknek.

 

Magyar és angol szinkrontolmácsolással
Előzetes regisztráció: szervezes@nemzetiszinhaz.hu

 

 

(2023. március 24.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország