Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2022

MITEM 2022

Rendezők üzenetei a MITEM-re

Tompa Gábor, Rimas Tuminas, Jean Bellorini és Valère Novarina videóüzenete

Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, a moszkvai Vahtangov színház igazgatója Rimas Tuminas valamint Jean Bellorini rendező, a nagy múltú francia színház, a Théâtre National Populaire igazgatója és Valère Novarina videó üzeneteik által voltak jelen a MITEM 2022-es programjának sajtótájékoztatóján.  

 

Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója videóüzenetében többek között arról beszélt, hogy jelképes értékű az a Hamlet-előadás, amely a szemlén látható majd. A 230 éves kolozsvári színház több történelmi fordulója is ehhez a Shakespeare-műhöz kötődött, ő pedig most olyan produkciót rendezett, amelynek középpontjában a fiatalság igazságkeresése áll.

 

A moszkvai Vahtangov színház igazgatója, Rimas Tuminas videóüzenetben elmondta, nagyon közel érzi magát a magyar Nemzeti Színház gondolkodásmódjához. Idén Lev Tolsztoj Háború és béke című regényének színpadi adaptációjával érkezik a MITEM fesztiválra.

 

Jean Bellorini, a Théâtre National Populaire igazgatója, Valère Novarina Az Árnyak Játékát (Le Jeu des Ombres) című darabjából készült rendezését idén a MITEM fesztiválközönsége is láthatja.

(2022. február 14.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország