Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2022

MITEM 2022

Szabadbérletek a MITEM-re!

VIII. MITEM 2022. április 20 - május 8.

A nyolcadik Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2022 április 20 és május 8-a között rendezzük. Biztosítsa be helyét a 2022-es MITEM előadásaira! MITEM szabadbérlettel egy hét előnnyel vásárolhatja majd meg jegyeit a különlegességeket ígérő fesztiválra.

A három előadásra beváltható bérlet 6300, a négy előadásos bérlet 8400 Ft-os kedvezményes áron vásárolható meg a Nemzeti Színház jegyirodájában, jegypénztárában és online is.

 

- VIII. MITEM, 3 ELŐADÁSOS SZABADBÉRLET

- VIII. MITEM, 4 ELŐADÁSOS SZABADBÉRLET

 

A gazdag programot, mint eddig is, sajtótájékoztatón fogjuk ismertetni, de három világhírű csapat nagyon várt előadásáról már most fellebbenthetjük a fátylat. 

 

Tolsztoj: HÁBORÚ ÉS BÉKE

Vahtangov Színház, Moszkva
Rendező: Rimas Tuminas

„Az emlékezés – a lélek szülőhelye” – mondja Rimas Tuminas rendező, "a litván, aki az orosz színházi kultúra jelenségeként teljesedett ki", visszahozta a moszkvai Vahtangov Színház dicsőséget azzal, hogy repertoárját az orosz klasszikusok felé fordította. 2021. november 8-án, a Vahtangov Színház századik születésnapjának előestéjén került sor az évad fő bemutatójára - Lev Tolsztoj Háború és béke című regényének adaptációjára Rimas Tuminas rendezésében.

Háború és béke a 100. évfordulóját ünneplő Vahtangov Színház honlapján
Valere Novarina: ÁRNYJÁTÉK

Théâtre national populaire, La Criée - Théâtre national de Marseille, Franciaország
Festival D’Avignon 2020

Rendező: Jean Bellorini

„A zene meggyógyítja a világot, a beszéd szétszakítja.” – mondja Jean Bellorini rendező, aki  ugyancsak nagy drámai és irodalmi szövegekkel dolgozik. Előadásai szorosan ötvözik a színházat és a zenét. Bellorini 2020 óta a nagymúltú marseille-i TNP (Théâtre National Populaire) igazgatója, Valère Novarinát kérte fel arra, hogy írja meg Orfeusz mítoszának kortárs értelmezését, aki egy olyan partitúrát hozott létre, amelyben a társulat a zenekar; a színészek olyan akrobaták, akik a szavakkal zsonglőrködnek. Valère Novarina Az Árnyjáték (Le Jeu des Ombres) című darabjából készült előadást a 2020-as avignoni Semaine d'art (Művészeti hét) keretében mutatták be.

 

Ivan Viripajev: DELHI TÁNC

OKT, Vilnius City Theatre
Rendező: Oskaras Koršunovas

„Engem a pátosz nélküli eleven kommunikáció érdekel.”- mondja Ivan Viripajev a kortárs orosz színházi élet mára már kultikussá vált drámaíró-rendezője, akinek drámáit számos európai nyelvre lefordították és Európa jelentős színházaiban hatalmas sikerrel játsszák. A „Delhi tánc” – egy hét elbeszélésből álló ciklus egy híres táncosnőről és az őt körülvevő emberekről, hét történet szerelemről, halálról, és táncról. A drámaíró véleménye a kortárs színházról nagyon hasonló ahhoz, amivel Oskaras Koršunovas litván rendező a saját stúdió-laboratóriumában kísérletezik. A vilniusi Oskaras Koršunovas Theatre rendszeres vendége a világ jelentős nemzetközi fesztiváljainak, Viripajev Delhi tánc című darabját 2017-ben mutatták be.

© D.Matvejev

 

(2022. január 3.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország