Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2020

A HETEDIK MITEM

2020. április 8. – május 17.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Színház a MITEM-et, a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót. 2014 óta Oslótól Berlinen át Tuniszig, Avignontól Moszkván át Tbilisziig nagyszerű előadások érkeztek Budapestre, és olyan híres társulatok, mint a Berliner Ensemble, a milánói Teatro Piccolo vagy a moszkvai Művész Színház. Hetedik éve rendez Magyarország olyan fesztivált, amelyet ma már együtt emlegetnek a környező országok olyan rendezvényeivel, mint a belgradi BITEF, a kolozsvári Interferenciák, a toruni Kontakt, vagy a pilseni és a nyitrai fesztivál.

 

VII. MADÁCH NEMZETKÖZI SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ
2020. április 8. – május 17.

15 ország 19 produkciója​ fogadta el a Nemzeti Színház meghívását a VII. MITEM-re. A 2014-ben alapított nemzetközi színházi találkozón Európa legjelentősebb alkotóinak, műhelyeinek az előadásai láthatók – így lesz ez 2020 tavaszán is.  


MITEM sajtótájékoztató január 20-án 13 órakor a Nemzeti Színházban

 

A művészet megújulása a rutinossá váló módszerek tagadásával kezdődik, de ihletet a gyökerekhez való visszatérés, a már klasszikussá vált remekművek adhatnak. A hetedik MITEM-en korunk színházi forradalmáraival ismerkedhet meg a magyar közönség.

A világhírű amerikai rendező, Robert Wilson, az idő és fény poétája, Oedipus király történetét fogalmazta újra egy nemzetközi társulattal, és érkezik hozzánk a Pompei és Epidaurosz antik színházai, Nápoly, Vincenza és Szentpétervár patinás színpadai után. Németországból a keleti tartományok teátrumai közül az egyik legfontosabb és legsikeresebb a Staatsschauspiel Dresden, amelynek 2019-ben két előadása is szerepelt a legjelentősebb német színházi seregszemle, a Theatertreffen legjobb tíz előadása között. Ezek egyikének rendezője Sebastian Hartmann, aki szabad asszociációkra, merész víziókra épülő Bűn és bűnhődés című előadását hozza a MITEM-re.

Bűbájos varázslatnak nevezték Európa-szerte az újságírók a Bells & Spells című előadást, amit Victoria Thierrée Chaplin rendező a cirkusz, színház, tánc, kabaré eszközeiből szőtt lánya, Aurélia Thierrée színésznő számára. Az ő világukban minden lehetséges, semmi sem logikus, viszont tele van humorral, könnyedséggel és szeretettel.

A hetedik MITEM-en is kinyílik a világ, és többek között német, olasz, görög, lengyel, algériai, francia előadások láthatók. Hamarosan jön a teljes program.

(2020. január 6.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország