KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2019

Kiállítások a MITEM idején

Egyenesen a műteremből - A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Látványtervező Szak kiállítása

Nemzeti Színház, harmadik emeleti előcsarnok

A kaposvári látványtervező hallgatók a MITEM fesztivál visszatérő kiállítói. Idén az 2018-2019 tanév őszi szemeszterében készült munkáikat állítják ki, elsősorban a színházi látványtervezés területére fókuszálva.

Mindhárom évfolyam anyagából válogattunk, így a látogatók a Látványtervező Szak munkájáról átfogó képet nyernek.  Láthatók  az első évfolyam absztrakt szín-és térkompozíciói,  izgalmas  bábjai és a felső évfolyamok   alkotásai:  makettek, 3D és szabadkézi látványtervek valamint jelmeztervek. A másodévesek munkái Shakespeare műveihez készültek (Szentivánéji álom, Hamlet, Lear király, III. Richard). A harmadévesek Brecht műveivel foglalkoztak (A szecsuáni jólélek, A kurázsi mama, Koldusopera).  Etűd feladatként Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című művéhez készítettek terveket.

A kaposvári egyetemen a látványtervezők képzése alapképzés. Az itt végzett hallgatók évek óta sikeresen folytatják tanulmányaikat a szakirányú mesterképzéseken itthon és külföldön egyaránt.

(2019. március 4.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország