Műsorarchívum 2019

MITEM szakmai program

55 éves az ODIN TEATRET - A Lehetetlen művészete (2017) – filmvetítés

Április 27. szombat, 14 óra, Kaszás Attila Terem

Elsa Kvamme dokumentumfilmje Eugenio Barba különös történetét meséli el, aki vendégmunkásként érkezett Norvégiába akkor, amikor a „pizza” szó ott még ismeretlen volt. Mára már Barba a modern színház egyik legfőbb megújítójaként ismert. Felejthetetlen előadásokat alkotott, és olyan fogalmakat hozott be a színházi gondolkodásba, mint a „barter” (kulturális csere) vagy a „Harmadik színház”. Arról is szó lesz a filmben hogy Barba sajátos módszert alkalmaz annak érdekében, hogy a társulat kreativitását fenntartsa: időről időre „földrengéseket” idéz elő, amelyek megváltoztatják a társulaton belüli szabályokat.  Ezért hagyta el, például, egyszer a társulatot, és élt egy éven át napi egy dollárból.

Rendező/Director; Szövegkönyv/Script: Elsa Kvamme; Zene/Music: Henning Sommerro; Video: Nils Petter Lotherington, Tore Vollan; Stáb/Cast: Eugenio Barba, Iben Nagel Rasmussen, Roberta Carreri, Torgeir Wethal, Julia Varley, Tage Larsen, Else Marie Laukvik, Anja Breien, H.C.Østerby etc.

(2019. március 4.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország