Műsorarchívum 2018

MITEM 2018 - Szakmai program

Mesterkurzus Parvathy Baul, Satyananda Das Baul, Lakshman Das Baul énekesekkel

Április 26., csütörtök 14:30-17:00 – Kaszás Attila Terem

Satyananda Das régi bául dalokból álló gazdag repertoárjáról híres, valamint hagyományon alapuló improvizációiról és dinamikus, kifinomult táncáról. Bhaba Pagla bául költő számos versét megzenésítette, ezeket sok más énekes is kedveli és az ő dallamaival adja elő. Satyananda sokat utazott Indiában és szerte a világon. Saját magát kíséri az ektár, duggi és gungur hangszerekkel.

Lakshman Das 1973-ban született Arowa faluban. Már kora gyermekkorában az éneklés és a zene felé fordult érdeklődése. Ezt látva apja hét éves korában elvitte őt a neves bául mester, Sudir Gosai ásramjába, aki megadta neki a beavatást, és a továbbiakban spirituális gyermekeként ő nevelte fel. Lakshman erőteljes előadó, csodálatos energiájú koncertjeiről ismert. Az anandalahari és a dutár hangszereken kíséri énekét. Számos helyen fellépett Indiában, Franciaországban, Tajvanon, Svájcban és Bangladesben.

 

Április 26., csütörtök 14:30-17:00 – Kaszás Attila Terem 
Mesterkurzus Parvathy Baul, Satyananda Das Baul, Lakshman Das Baul énekesekkel

A kurzus minden érdeklődő számára nyitott.

(2018. március 20.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország