KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2017

Április 21-25., 10-18 óra, Panoráma Terem

SZÍNÉSZ/ALKOTÓ

Műhelymunka Thomas Richards-al

Jerzy Grotowski és Thomas Richards Workcenter, Pontedera, Olaszország

A Színész/Alkotó műhelyfoglalkozás Thomas Richards és munkatársai vezetésével a résztvevők alkotóképességének kibontását célozza. A gyakorlatok a pontosság és szervesség, hagyomány és egyéni munka, valamint a cselekvés, mozgás, ritmus, ének és élőhang közötti összefüggéseket tárják fel. A műhelyfoglalkozás minden résztvevője megismerheti a Workcenter alapelveit. A résztvevőktől egy legfeljebb három perces jelenet tervezetét várják, melynek alapja lehet szöveg, zene, vagy a kettő kombinációja. Minden jelenetnek megismételhető kell lennie és szerkezetileg tartalmazzon egy bevezetőt, tárgyalást, befejezést, akár egy rövid előadás.

A foglalkozás során – a résztvevők alkotóképességének függvényében – vagy a saját eredeti tervüket dolgozzák ki, vagy a közben kínálkozó egyéb lehetőségeket bontják ki. A tervezeteket Thomas Richards és munkatársai értékelik.  A résztvevők megismerkedhetnek a hangzás, az impulzus és a cselekvés sajátos megközelítésével, amelyek a Workecenter harminc éves kutatásainak középpontjában állnak. A résztvevők hagyományos ősi dallamokat is hallhatnak, továbbá részesei lehetnek a színjátszás és ének egy olyan megközelítésével, melyek arra keresik a választ, hogy egy zenei szám dallama és ritmusa hogyan hat vissza az azt előadó személyre.

A műhelymunkára a létszám betelt.

 

 

(2017. március 11.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország