Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2017

ÁLMOK, ILLÚZIÓK, RÉSZEGSÉG

Elmarad
 Ivan Viripajev egy tragikus esemény miatt nem tudott Budapestre utazni.  

Ivan Viripajev orosz drámaíró, színész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer, 2013 és 2016 között a moszkvai Praktika Színház művészeti vezetője. Az egyik legelismertebb kortárs orosz drámaíró, aki Viktor Rizsakov színházi rendezővel együtt indította el az „Oxigén” (Kiszlorod) elnevezésű művészeti mozgalmat. Különös hangvételű, posztdramatikus műveit sokfelé játsszák a világban, több mint húsz nyelvre fordították le őket, és számos fesztivál-díjat kaptak, többek között a legrangosabb orosz színházi elismerést, az Arany Maszk díjat.

A Részegeket Viripajev a düsseldorfi Schauspielhaus felkérésére írta, a 2014-es ősbemutató rendezője Viktor Rizsakov volt, ő állította színpadra a Nemzeti Színház idei "Részegek" bemutatóját is.

A drámaíróval és darabjának rendezőjével a drámai szöveg keletkezésének folyamatáról, annak társadalmi illetve metafizikai vonatkozásairól valamint a klasszikus és kortárs dráma szembenállásáról illetve kapcsolódási pontjairól beszélgetünk.

A beszélgetést vezeti: Kozma András

Előzetes regisztráció: szervezes@nemzetiszinhaz.hu

(2017. március 11.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország