Vissza az előadásokhoz

Aurora Lubos

Performing Poland – Üdvözlégy 16

Performing Poland – Üdvözlégy

The Grotowski Institute

Rendező: Aurora Lubos

45 perc, szünet nélkül.

„Érdekel az ember, aki teljes biztonságban tudhatja magát, de nem hajlandó elfogadni másokat, akik háború, konfliktus, elnyomás, halál vagy éhség elől menekülnek. Érdekel, hogy érzi magát valaki a konfliktusok, veszélyek és szenvedések helyzeteiben. És mit érezne a jóllakott, boldog nyugat-európai ember ilyen helyzetekben, vagy mit érezne olyan emberek iránt, akiknek hétköznapi valóság az életért való küzdelem. Nagyon sokan tartoznak ide, így csecsemők, gyerekek, fiatal férfiak és nők, párok, családok, idősek és fogyatékkal élők, akik együttesen képviselik az élet és az emberi sors minden egyes szakaszát, s akikkel már a közvetlen szomszédságunkban is találkozni lehet.” [egy önkéntes segítő megjegyzései a szlovéniai Dobovai menekülttáborból]

Rendezés, koreográfia, színpadkép és játék: 
Aurora Lubos

Rendező
AKM
Artus Kortárs Művészeti Stúdió, Budapest
Aurora Lubos

Aurora Lubos

AURORA LUBOS, táncművész; 1997 óta munkatársa többek között a Gdański Táncszínháznak, a Balti-tengeri Kulturális Központnak (ugyancsak Gdańskban), a Baltic University of Dance társulatának, a Dada von a Bzdülöw Színháznak, a Lift Klub Gdański Kultúrsziget-csoportnak, valamint együttműködő partnere a Żak Gdański Klub és Szakszolgálatnak, mely a családon belüli erőszak áldozatainak központja Rusocinban.


2000 óta az angol Vincent Táncszínház színésze. Több önálló performance szerzője és közreműködője: szólóban (Zanzibar, Unfinished, Knife, Horse and Stairs, Akty, Not allowed, Hello/ Welcome, Ziemia); installációként (Still Alive, Food Cycle, Without Home); rövidfilmben (Winter 2010 - sorozat); vizuális-verbális performance közreműködőjeként (Antoni Kępiński during the plague, Gertrude Finkler – Artist in the field and in the yard, Artist in the street); performance installációban (Go, dance with your grandfather) és videofelvétel szereplőjeként (Ziemia 1, Ziemia 2). 

Az Akty a Polish Dance Platform produkciójaként
készült el 2014-ben; azóta számos helyen bemutatták Lengyelországban és külföldön egyaránt. 2019-ben Honorata Martinnal, Oskar Martinnal, Anna Domańskával és Emilia Orzechowskával megalapította az Arbuz Egyesületet – egy audiovizuális mobil stúdiót, amely a menekültek érdekében fejti ki tevékenységét.

Oldal tetejére

Algéria, Anglia, Belgium, Franciaország, Görögország, Grúzia, India, Japán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Ukrajna