Vissza az előadásokhoz

Monika Wachowicz

Performing Poland – Morzsák 16

Performing Poland – Morzsák

The Grotowski Institute

45 perc, szünet nélkül.

A Crumbs (Morzsák) c. előadás azt követően született meg, hogy Monika Wachowicz találkozott egy katowicei fogolytábor női fogvatartottjaival, amikor a művésznő első önálló performance-át, a V-t adta elő náluk. Ez az élmény annyira élénken megmaradt Wachowiczban, hogy úgy döntött, újraéli az egészet: ezúttal csendben, ugyanakkor azokat az érzéseket is bekapcsolva a performance-ába, amelyeket egy októberi lengyelországi női sztrájk utcai tiltakozásai során tapasztalt.

Mindig is azt akartam, hogy egyszer csak szembetaláljam magam a totális és közvetlen cselekvés ideájával, amely „intravénásan” hatol belém, akár egy injekció vagy egy harapás során a méreg. A színpadi munkám során folyton úgy szerettem volna gondolkodni és cselekedni, ahogy egy NŐNEK kell. Most ez a NŐ, akár lánya valakinek, akár egy nővér, egy szerető, egy anya, most Ő a TEST, a TEMPLOM. Aki elpusztíthatatlan.

Monika Wachowicz

 

Szövegmontázs: Marcin ’Cozer’ Markiewicz

Koncepció, játék, installáció: Monika Wachowicz

Közreműködő: Jaroslaw Fret

Zene: 
Fryderyk Chopin, „G-moll Ballada (op. 23), a Murcof Csoport dalának egy részlete Mirosław Matyasik hangszerelésében: ’fehér zaj a méh belsejéből’.

Koreográfus
AKM
Artus Kortárs Művészeti Stúdió, Budapest
Oldal tetejére

Algéria, Anglia, Belgium, Franciaország, Görögország, Grúzia, India, Japán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Ukrajna