KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Vissza az előadásokhoz

Aurora Cano

Moszkva 16

Moszkva

Teatro de Babel, Mexikóváros, Mexikó

Rendező: Aurora Cano

Spanyol nyelven magyar és angol felirattal

1 óra 50 perc, szünet nélkül.

Három nő eltéved egy színházban a 21. század elején. Három színésznő, nézőt keresve, az orosz sztyeppéről a mexikói pusztába utazik. Lánytestvérek, művészek, gyújtogatók: három nemzedék képviselői kérdőjelezik meg a színház jelentőségét és saját életük  irányát, miközben olyan helyre igyekszenek,  ahol minden csodálatos, vagy ahol legalább meleg van.

 

 

Színészek

Amalia / Olga: Carmen Mastache
Ana / Masha: Teté Espinoza
Eri / Irina: Tamara Vallarta


Díszlettervező: Jesús Hernández
Jelmeztervező: Jerildy Bosch
Hangtervezés: Ignacio García 
A Q Lab technikai irányítása és programozása: Raúl Munguía 
Rendezőasszisztens: Odett Méndez Általános 
Producer: Nicolás Alvarado 
Társproducer: Francisco González Compeán
Gyártásvezető: Raúl Munguía 
Grafika: Leonor Hernández 
Smink: Maricela Estrada
A Teatro de Babel ügyvezető producere: Jennifer Soler

 

Általános Producer: Raul Munguia

Rendező
SZN
Színpadi nézőtér (Nagyszínpad)
Aurora Cano

Aurora Cano

Aurora Cano a Mexikói Nemzeti Színház társulatának művészeti igazgatója, rendezőként és színésznőként rendkívül változatos előadások létrehozásában vett részt. Szakterülete a klasszikus szövegek kortárs feldolgozásainak színrevitele. Ízelítő rendezői munkáiból: Hisztéria, Lady Hamlet, Ilumináció, Cervantes vs Shakespeare, Álmok: Adela 5 élete, Moszkva és Ariadné Naxosban. 2004-ben Nicolás Alvaradóval megalapította a Teatro de Babel társulatot, és létrehozta az új művekre összpontosító DramaFest nemzetközi kortárs színházi fesztivált, amely 2019-ben elnyerte a Fővárosi Akadémia által a főváros legjelentősebb projektjei számára alapított „Mexikóváros Díjat". Az Egyesült Királysággal, Németországgal, az Egyesült Államokkal, Argentínával, Spanyolországgal, Chilével, Finnországgal, Ausztráliával, Franciaországgal, Oroszországgal és Svájccal készült  kooprodukciói révén a Teatro de Babel az egyik legjelentősebb nemzetközi kooprodukciós társulattá vált. Megfigyelőként meghívást nyert a New York-i „Lark Theatre" programba, valamint zsűritagként a kolumbiai Bogotában rendezett „Kolumbiai Nemzeti Drámaírói Díj" zsűrijébe. 2013-ban a FONCA művészeti rezidensprogram kedvezményezettjeként a madridi Királyi Színművészeti Iskola vendégrendezője volt. 2019-ben a Moszkvai Művészeti Színházi Iskola meghívására a mexikói kortárs színház helyzetéről számolt be  a „Sztanyiszlavszkij Elektroszínház"-ban, majd a moszkvai Cervantes Intézetben nemzetközi együttműködési lehetőségekről tartott előadást. 2022 júniusában a mexikói Nemzeti Színház társulatának új művészeti vezetőjévé nevezték ki, és 2021 óta tagja az Alkotóművészek Nemzeti Hálózatának. 

Oldal tetejére

Algéria, Anglia, Belgium, Franciaország, Görögország, Grúzia, India, Japán, Kína, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, Ukrajna