Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 
Vissza az előadásokhoz

Bells & Spells

Bells & Spells

BELLS & SPELLS produkció, Párizs, Franciaország  

Rendező: VICTORIA THIERRÉE CHAPLIN

Szöveg nélkül

1 óra 10 perc, szünet nélkül.

Sok-sok humor és kedves kis bolondság tündöklése jellemzik Victoria Thierrée Chaplin világát. E rendezésében Aurélia Thierrée egy kleptomániás bőrébe bújik bele. 
Aurélia megnyitja előttünk nyugtalansággal és költészettel átitatott képzeletvilágának kapuit. Belemerülve egy kleptomániás létezésbe, a sokoldalú művész a figurát úgy jeleníti meg, mintha azok a tárgyak, amiket ellop, visszahatnának rá, és manipulálnák őt. A tárgyak, amelyek pusztán a fejében létező világhoz tartoznak. 

Egy fogas járkálni kezd. A székek és az asztal csúszkálnak, kereket oldanak, miközben szétnyílik egy fal, és rajta keresztül váratlanul beszökken egy táncos pár.  Egy szoknya egyszer csak önálló életet kezd élni… A különös és a csodálatos találkoznak itt. Mindenféle varázslatnak vagyunk tanúi, amelyek mosolyra és álmodozásra sarkallnak. A Bells and Spells előadásban nincs semmi logika, semmi ésszerűség, semmi komolyság. Aurélia Thierrée és Jaime Martinez hallucinációszerű vidékekre vezetnek minket, ahol szabadon kel egybe a szürrealista humor és a tündéri varázslat.

„A munkánk nagyon ösztönös: nincs semmiféle forgatókönyvünk. Victoria elképzeli a díszletet, a színpadot… Fényképekből, zenékből merít ihletet, hogy megalkossa az előadás látványtervét. Ezután én szabadon mozgok ebben az univerzumban, amit szép lassan a magamévá teszek.” – mondja Aurélia Thierrée, aki a szülei cirkuszi sátrában nőtt fel, és az általuk létrehozott előadásokban teltek tanulóévei. Később a legendás londoni Tiger Lillies Circus-szal lép fel, majd varieté és kabarészínházi előadásokban Berlintől New York-ig. Partnere, Jaime Martinez a Puerto Ricó-i származású táncos, a Parsons Company egyik alapítója, nagyhírű ballettek táncosa, aki Victoria Thierrée Chaplin valamennyi rendezésében szerepel.

Színészek: 
 AURÉLIA THIERRÉE 
és
Jaime Martinez


Koreográfus: Armando Santin, Victoria Thierrée Chaplin
Adminisztrátor: Didier Bendel
Koprodukció: Célestins – Théâtre de Lyon, Théâtre de Carouge – Genf (Switzerland), Change Performing Arts – Milan (Italy)

NSZ
Nagyszínpad
VICTORIA THIERRÉE CHAPLIN

VICTORIA THIERRÉE CHAPLIN

1970-ben Victoria Chaplin találkozik Jean-Baptiste Thierrée színésszel és rendezővel. Együtt valami másfajta cirkuszról álmodnak, és megalapítják a Cirque Bonjour-t (Jónapot Cirkuszt), amit 1971-ben meg is hívnak az Avignon-i Fesztiválra, és ezzel nagy francia turnéra indul. Később Victoria és Jean-Baptiste Thierrée a porondművészet személyesebb hangvételű megközelítése felé megy el, amelyben nagy helyet kap az álomvilág. A Képzeletbeli Cirkuszukban (Cirque Imaginaire) egyedül vannak a színpadon, két gyermekük, Aurélia és James kíséretében. Ezzel a cirkusszal, majd később a Láthatatlan Cirkusszal (Cirque Invisible) a család bejárta az öt kontinens színpadjait. 2003-ban Victoria Thierrée Chaplin létrehozza az Aurélia Oratóriuma előadást Aurélia Thierrée-vel, amely óriási sikert arat. Majd 2011-ben a Murmures des murs (A falak mormogásai) produkciót. A „Bells and Spells” a harmadik műve.

Oldal tetejére