Vissza az előadásokhoz

Tadeusz Różewicz

FEHÉR HÁZASSÁG (Białe małżeństwo)

FEHÉR HÁZASSÁG (Białe małżeństwo)

Maska Teatr, Rzeszów, Lengyelország

Rendező: Oleg Zhiugzhda

2 óra, szünet nélkül.

Vajon a testiség egyet jelent az elállatiasodással? Vajon le lehet mondani róla egészen? Vajon a “kultúrának” jogában áll becsapni önmagát, és megzabolázni a természetet? Ezen szférák egyikének megtagadásával nem kerülünk-e mindinkább hatalmába a másiknak? A darab a főhős, Bianka felnőttkori visszatekintése fiatalkori önmagára, s az ébredező testiséggel való vívódásra. Tadeusz Rózewicz műve egyesíti a melodrámát és a bohózatot, a naivságot és az önteltséget, az érzékenységet és gorombaságot, s a hősök mentalitását a mai korra jellemző cinizmus tükrében fejezi ki.
 

Színészek:

Pauline - Ewa Mrówczyńska
Bianka - Marta Bury
Beniamin - Kamil Dobrowolski
Anya / Mother - Kamila Korolko
Apa / Father - Tomasz Kuliberda
Bika (Bull) / Apa (Father) - Tomasz Kuliberda
Nagynéni / Aunt - Malgorzata Szczyrek
Keresztapa / Grandfather - Henryk Hryniewicki
Szakácsnő / Dinner Lady ( Cook) - Emilia Sulej
Szolgálólány / Maidservant - Natalia Zduń

rendező

Oleg Zhiugzhda

GH
Gobbi Hilda Színpad
Oleg Zhiugzhda

Oleg Zhiugzhda

Oleg Zhiugzhda, fehérorosz rendező, 1961-ben született a litvániai Vilniusban. 1983-ben szerzett bábszínész diplomát a Fehérorosz Állami Művészeti Egyetemen, majd színészként dolgozott Mogilev bábszínházában. 1987 óta dolgozik bábszínházi rendezőként. Bábszínházi rendezői diplomáját a Szentpétervári Állami Színházi Akadémián szerezte 1990-ben. Prózai színházi rendezőként 1995-ben debütált, s rendez azóta is prózai előadásokat fehérorosz színházakban. Bábszínházi munkássága mellett díszlettervezőként és drámaíróként is dolgozik. Rendszeres meghívottja és kitüntetettje nemzetközi színházi és bábszínházi fesztiváloknak. Beutatták darabját többek között Fehéroroszországban, Oroszorszégban, Ukrajnában, Litvániában, Olaszországban, Bulgáriában, Norvégiában, Lengyelországban, Horvátországban, Magyarorszgon és Csehországban. 

Oldal tetejére

Ausztria, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Ukrajna