Vissza az előadásokhoz

William Shakespeare

A VIHAR

A VIHAR

„I. L. Caragiale” Nemzeti Színház, Bukarest, Románia

Rendező: Alexander Morfov

3 óra, 1 szünettel.

Tündérmese egy hatalmától megfosztott hercegről, a varázserejű Prosperóról, és lányáról, Mirandáról. A Vihar a szertelen illúzió komédiája – szín-kép hatalomról és bosszúról, a művészet és a képzelet teremtőerejéről. Prospero tudománya meghaladja az ember törvényeit, irányt mutat a természet minden jelenésének, hatalma van a szerelem felett.
 
Az előadás dinamikus ritmusával, gazdag zenei képeivel, humorával és sokszínű indulatával, Ion Caramitru főszereplésével, lenyűgöző szereposztásban tárja elénk Shakespeare művét, s írja bele magát örökre a nézők emlékezetébe.
 

Színészek:

Ion Caramitru, Mihai Călin, Alexandru Călin, Ioan Andrei Ionescu, Vitalie Bichir, Mihai Calotă, Mădălin Mandin, Ionuț Toader, Axel Moustache, Eduard Adam, Alexandra Poiană, Crina Semciuc, Istvan Teglas, Gavril Pătru, Andrei Finţi, Marcelo S. Cobzariu, Eduard Cârlan

 

Díszlet/Stage design: Nikola Toromanov
Jelmez/Costume: Andrada Chiriac
Koreográfus/Coreographer: Florin Fieroiu
Zene, dramaturg/Music, dramaturge: Alexander Morfov
Világosító/Light: Chris Jaeger

rendező
NSZ
Nagyszínpad
Alexander Morfov

Alexander Morfov

A bulgáriai Jambolban született 1960-ban. 1990-ben végzett színház- és bábrendezőként Szófiában. 1994 és 2000 között a szófiai Ivan Vazov Bolgár Nemzeti Színház főrendezőjeként sikerült megfiatalítania a teátrum közönségét. Rendszeresen dolgozik Oroszországban, számos rendezése kapott jelölést és díjat az orosz nemzeti színházi seregszemlén, az Arany Maszk Fesztiválon. 2003 és 2006 között a szentpétervári Vera Komisszarzsevszkaja Állami Színház főrendezője volt. 2006-ban újra a bolgár Nemzeti Színház főrendezője lett, majd 2015-ben rövid ideig az igazgatójává is kinevezték, jelenleg azonban ismét a teátrum főrendezője. Előadásai szerepeltek Bécs, Casablanca, Kijev, Torun, Belgrád, Wroclaw, Hamburg és Budapest nemzetközi színházi fesztiváljain. Az utóbbi években Franciaországban, Svédországban, Izraelben, Romániában, Litvániában és Macedóniában dolgozott. Rendezett és írt filmeket, filmszínészként is ismert. 
Oldal tetejére

Ausztria, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Ukrajna