KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Vissza az előadásokhoz

F. M. Dosztojevszkij

A KARAMAZOV TESTVÉREK (DIE BRÜDER KARAMASOW)

A KARAMAZOV TESTVÉREK (DIE BRÜDER KARAMASOW)

Thalia Theater, Hamburg, Németország

Rendező: Luk Perceval

3 óra 30 perc, 1 szünettel.

Legutolsó nagy regényében, amely kevéssel 1880-ban bekövetkezett halála előtt jelent meg, a jól ismert orosz író olyan örökérvényű témákat jár körbe, mint a soha véget nem érő testvéri versengés, apa és fiú konfliktusa, vagy a nemek harca. Nem más ez, mint örök küzdelem az élet értelmének és saját erkölcsi normáinknak megtalálásáért – erőszakba, vérbe és gyilkosságba ágyazva, a hitetlenség peremvidékén.

Susanne Meister és Luk Perceval feldolgozásában

 

Színészek:

Katerina Iwanowna – Alicia Aumüller
Lise – Marina Galic
Dmitrij Karamasow – Bernd Grawert
Iwan Karamasow – Jens Harzer
Fjodor Karamasow / védőügyvéd / ügyész – Burghart Klaußner
Mme Chochlakowa / Fenja / zálogkölcsönző / doktor / lengyel – Benjamin-Lew Klon
Starez Sossima / Grigorij – Wolf-Dietrich Sprenger
Aljoscha Karamasow – Alexander Simon
Smerdjakow – Rafael Stachowiak
Gruschenka – Patrycia Ziolkowska

 

Dramaturg: Susanne Meister
Díszlet: Annette Kurz
Jelmez: Ilse Vandenbussche
Zene: Ferdinand Försch, Lothar Müller

rendező

Luk Perceval

NSZ
Nagyszínpad
Luk Perceval

Luk Perceval

Luk Perceval 1979-ben színészként kezdte pályáját az antwerpeni Nemzeti Színházban, amelynek 1998-tól intendánsa és átalakítója volt. Később „Blauwe Maandag Compagnie” néven társulatot alapított. „Ten oorlog” című Shakespeare-maratonja 1999 a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a berlini Theatertreffenen is nagy siker, az év előadásának választják. Opera rendezőként Stuttgartban, Hannoverben és a berlini Staatsoperben dolgozik. 2005 és 2008 között berlini Schaubühne házi rendezője. 2009 óta Thalia Theater vezető rendezője. Rendszeresen szerepel német és nemzetközi fesztiválokon. A „The truth about THE KENNEDYS” 2010-ben a Nemzeti Színházban, az Oroszországban rendezett Macbethje tavaly Gyulán vendégszerepelt.

Oldal tetejére

Ausztria, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Ukrajna