KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

A MITEM-előadásokat követően találkozhatnak a produkciók alkotóival, mely által mélyebb bepillantást nyerhetnek egy-egy előadás születésébe, és egyúttal lehetőség adódik, hogy megoszthassuk egymással és az alkotókkal a gondolatainkat, élményeinket, valamint föltegyük a látottakkal kapcsolatos kérdéseinket.

 

Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet! 

Műsorarchívum 2018

MITEM 2018 - Kiállítások

ÉLETKÉPEK A BERLINER ENSEMBLE MÚLTJÁBÓL ÉS JELENÉBŐL

Április 14., szombat 18:00 - első emeleti előcsarnok

A Berliner Ensemble a legjelentősebb német nyelvű színházak egyike. A korábban Theater am Schiffbauerdammnak nevezett épületben volt 1928-ban Bertolt Brecht Koldusoperájának az ősbemutatója. A kiállítás táblái felidézik a színház történetének csúcspontjait: A kurázsi mama gyermekeit Helene Weigellel (1949), az Arturo Ui két előadását Ekkehard Schall-lal (1959) és Heiner Müller még ma is játszott rendezését Martin Wuttkéval (1995).

A kiállítás Brecht és Helene Weigel legendás korszakára emlékeztet bennünket, és ívet húz Brecht 1954-es Kaukázusi krétakör-rendezésétől, amellyel átvette az intézményt, a darab Michael Thalheimer-féle 2017-es bemutatásáig, amellyel Oliver Reese intendatúrája kezdődött. Fotók, dokumentumok, és irodalmi szövegek mutatják be röviden a lebilincselő, vitára indító, művészileg és politikailag meghatározó a színházi tevékenységet.

Április 14., szombat 18:00, Megnyitó a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában

A kiállítást megnyitják: Erdmut Wizisla, Brecht kutató és a berlini Brecht Archívum igazgatója,
Oliver Reese, a Berliner Ensemble igazgatója,
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója

(2018. március 13.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország