Biztosítsa helyét a 2024-es MITEM előadásaira - vásároljon MITEM bérletet!

 

Műsorarchívum 2017

Április 28., péntek 15 óra, Első emeleti előcsarnok

FAUST AVAGY SILVIU PURCĂRETE KÖLTŐI SZÍNHÁZA

kerekasztal beszélgetés

A Faust egy monumentális előadás, Silviu Purcarete rendezői életművének egyik csúcspontja. A produkció megszületéséhez hihetetlen alkotó energiákra volt szükség, a rendező állandó munkatársai, a színészek mellett egy kiváló menedzser és fesztiváligazgató vállalkozó kedvére. George Banu, a nemzetközi tekintélyű kritikus állandó kapcsolatban van ezzel az alkotó csapattal, ő fogja vezetni a beszélgetést Pucărete színházi világáról.

Banu írja: „Purcărete egy szabad művész, aki nem szeret egyetlen intézményhez tartozni, sem elhúzódó kapcsolatokat ápolni. A véletlenszerű találkozások vonzásában ide-oda jár a világ színpadai között, mindig készen arra, hogy feltüzeljen egy társulatot, és eltökélten arra, hogy a legkülönfélébb körülmények között is végrehajtsa küldetését. Íme, egy rendező, aki nem fél a mozgástól, kész a sosem látott társulatokkal való találkozásra, de akit mindig elkísér hűséges munkatársainak csapata. Elválaszthatatlanok. Helmuth Stürmer vagy Dragoş Buhagiar, a szcenográfusok és Vasile Şirli, a zeneszerző ott vannak mellette, mert Purcărete támaszkodik erre az idő építette magra, és áhítattal adják át magukat együtt az egymást követő előadásoknak, Szentpétervártól Nagyszebenig, Moszkvától Portóig vagy Ljubjlanáig. Purcărete egy szabad művész, de nincs egyedül.”

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
George Banu kritikus, Silviu Purcărete rendező, Helmut Stürmer díszlettervező, Vasile Şirli zeneszerző, Lia Manţioc jelmeztervező és Constantin Chiriac fesztiváligazgató.

Előzetes regisztráció: szervezes@nemzetiszinhaz.hu

(2017. március 11.)


Oldal tetejére

Baskír Köztársaság, Belgium, Bulgária, Georgia, Görögország, Izrael, Luxemburg, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Törökország